Ga naar hoofdinhoud

Apache-zoon Falcon verkocht aan vrouw Thomas Müller

Update
Falcon (v. Apache) onder Chiara Prijs en zijn voormalig eigenaresse Sophia Skobe-Rosen

De Apache-zoon Falcon (mv. Donnerhall) is verkocht aan Lisa Müller, de vrouw van topvoetballer Thomas Müller. De inmiddels geruinde Apache-zoon, die in het KWPN verrichtingsonderzoek strandde met 74,5 punten, kwam naar verluidt voor een enorm bedrag in handen van de Müllers. 

De SBS-geregistreerde en in Oldenburg goedgekeurde Falcon (ex. Gaucho, fokker: K Invest BV, Elshout) werd op de KWPN Hengstenkeuring en in het verrichtingsonderzoek voorgesteld door Ad Valk en Erwin Samuels van IPS.

Zij verkochten de Apache-zoon, na succesvolle deelname aan de Subli Cup onder Femke de Laat, door aan de Zweedse Sophia Skobe-Rosen, die nauw samenwerkt met Chiara Prijs.

Horsefood Competitie en WK

In 2016 werden Prijs en Falcon vijfde in de finale van de Horsefood Competitie met 82,5 procent en Falcon kwalificeerde zich met de half Italiaanse Chiara Prijs voor het WK voor vijfjarige dressuurpaarden. De hengst kwam onder de Italiaanse vlag in de ring, maar haalde de finale niet. Door zijn hengst-zijn was hij erg afgeleid en kort na de Wereldkampioenschappen werd de Apache-zoon gecastreerd.

Gut Wettlkam’s Falcon

Begin dit jaar werd Falcon aan Lisa Müller verkocht, die hem ook direct bij de FEI op haar naam liet zetten. Falcon gaat inmiddels door het leven als Gut Wettlkam’s Falcon.

Gut Wettlkam staat voor de door Thomas Müller en zijn vrouw nieuw gebouwde stal in de Beierse gemeente Otterfing. Voetbalvrouw Lisa Müller heeft grote ambities als het gaat om de dressuursport en heeft met Falcon ook al haar eerste landelijke concours gereden en gewonnen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook