Ga naar hoofdinhoud

Arie Hamoen over SELL Veulenveiling Brabant: ‘Kwaliteitsslag kunnen maken’

Jack (Big Star jr. x Chin Chin) van G.J. Kappert is één van de zeer interessante veilingveulens.
SELL Veulenveiling Brabant heeft haar website aangevuld met de video’s van de veilingveulens uit de nieuwe collectie die op zaterdag 6 september op NHB Deurne geveild wordt. Het gaat om 76 veulens, geselecteerd door Arie Hamoen, Sjef van Rijswijk, Nico Witte en Leo de Bruijn. Daarnaast zijn er voor het eerst vier embyro’s aan de collectie toegevoegd.

De video-opnames werden dit jaar verzorgd door Clipmyhorse.tv, die ook een deel van de publiciteit in het buitenland op zich neemt via hun online videokanaal. Ondanks de zinderende hitte lieten de veulens zich dooreengenomen goed zien en sprongen de toppers er bovenuit net als tijdens de selectiedagen.

Na de fusering van Veulenveiling Brabant en SELL Veulenveiling Deurne stapte Arie Hamoen vorig jaar voor het eerst in de selectiecommissie en het verschil tussen 2013 en 2014 is aanzienlijk groot stelt hij. “Door de succesvolle herstart van de veiling hebben we dit jaar veel meer aanbod van veulens gekregen en daardoor meer kunnen selecteren. We hebben duidelijk scherpere eisen kunnen stellen aan een interessante afstamming. Veulens beoordelen blijft natuurlijk een momentopname en we hadden niet veel geluk met het warme weer tijdens de foto/videodag, maar desondanks is het echt een interessante collectie met veel sport in de merrielijn, zowel bij het springen als de dressuur. Daar hebben we duidelijk met elkaar een kwaliteitsslag in kunnen maken.”

Onder de highlights in de dressuurrichting vallen bijvoorbeeld Joan Miro (Blue Hors Zack x Welt Hit), halfbroer van het Prix St.Georges dressuurpaard Armante uit de lijn van Jazz, het beste dressuurveulen op CK Limburg met haar top bewegingen Joker Sollenburg (Charmeur x Krack C) uit een halfzus van GP-dressuurpaard Udayan, de zeer elegante Jive (Charmeur x Uphill) uit de kampioensmerrie Chi die 87 punten voor haar IBOP scoorde en Z2 dressuur is, en Javyro (Blue Hors Zack x Jazz) die een halfbroer is van Pavo Cup topper en ZZ-Zwaar dressuurpaard Avatar (v. Negro). Uit de eerste jaargang van Franklin verschijnen twee formidabel bewegende veulens, waarvan Jenoraline W (mv. Rock Forever) uit een halfzus van de GP-dressuurpaarden Scandic en Von Primaire en het Prix St.Georges dressuurpaard Anoraline komt.

Eyecatchers onder de springveulens zijn er ook volop, zoals Jacarta CB (Glasgow van ’t Merelsnest x Indoctro) uit een volle zus van Utascha SFN en de nauw verwante Joverdi B (Verdi x Indorado), Jinea (Elvis ter Putte x Ferro) uit dezelfde merrie als het 1.60m GP-springpaard Woodstock O (v. Hors la Loi II) en de KWPN-aangewezen hengst Gaudi O (v. Arthos R), Jasco (Cidane x Celano) uit dezelfde moeder als de KWPN-hengst Grodino (v. Eldorado van de Zeshoek) en de zeer krachtig bewegende Jack (Big Star jr. x Chin Chin) uit een halfzus van de Grand Prix-springpaarden Tirasinaa en VDL Groep Zorro.

Onder de embryo’s bevinden zich een Cornet Obolensky en een Comme Il Faut uit de volle zus van de olympische springhengst VDL Groep Verdi TN.

Met belangstelling wordt uitgekeken naar de Nationale Veulenkeuring komende week, waaraan drie veilingveulens deelnemen. Naast Joker Sollenburg zijn dat Jolly Blue (Zirocco Blue VDL x Burggraaf) en Jocieta S (Fairytale x Vivaldi).

 

Bron: Horses / SELL Veulenveiling Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.