Ga naar hoofdinhoud

Baloubet du Rouet overleden

Balou du Rouet met Rodrigo Pessoa Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Baloubet du Rouet, die met Rodrigo Pessoa vele successen vierde in de springsport, is op 7 augustus overleden. De hengst was 28 jaar oud en al sinds 2006 met pensioen.

Het overlijden van de springlegende werd vanavond bekendgemaakt op de website en Facebookpagina van de hengstenhouder. Baloubet du Rouet won maar liefst drie maal achter elkaar de Wereldbeker met Pessoa, in 1998, 1999 en 2000. Bovendien veroverde het duo in 2004 de Olympische titel in Athene.

Vaderdier

Baloubet du Rouet was niet alleen een sporticoon, maar ook een zeer belangrijk vaderdier. In 2013 leidde de hengst de wereldranglijst voor springnafok. Bekende nakomelingen zijn onder meer VDL Bubalu van Jur Vrieling en Palloubet d’Halong.

 

Bron: Grand Prix Replay, Facebook & Paardenkrant – Horses.nl

4 reacties op “Baloubet du Rouet overleden

 • Maria vd Berg

  Wat een prachtige leeftijd!

 • Theeuwes Harrie

  Baloubet is nooit wereldkampioen geworden maar won wel drie jaar op rij de wereldbekerfinale en werd hierin ook nog twee keer tweede… Het wereldkampioenschap wordt slecht elke vier jaar georganiseerd dus de kans dat dat ooit een paard drie maal gaat winnen is quasi onbestaand laat staan dat hij daarnaast nog twee keer vice wereldkampioen had kunnen worden… dan zou hij minimaal twintig jaar topsport moeten lopen…

 • Marcel Dufour

  Een van de allerbeste springpaarden die ik ooit gezien heb.
  Als die in vorm was dan was die onverslaanbaar en kon in rengalop over een Olympiade parcours springen.
  Natuurlijk heeft zo’n paard een fantastische stuurman nodig en dat had hij in Rodrigo Pessoa.

 • Marian

  Ter info
  Er is een verschil tussen een wereldbeker en een wereldkampioenschap. Wereldbeker is een serie wedstrijden die ieder jaar verreden worden. En inderdaad het wk wordt een keer in de vier jaar verreden. De naam geving is inderdaad verwarend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook