Ga naar hoofdinhoud

Baloubet-zonen maken springdag goed

De zesde springdag van de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring in Ermelo  was vandaag over het algemeen een matige dag met uiteindelijk nog dertien hengsten van de 50 die werden aangewezen voor de tweede bezichtiging. “Ja het was wel wat schrapen”, aldus juryvoorzitter Daan Nanning.

De dag begon echter sterk met zeer  goed springende zonen van Baloubet du Rouet, die ook exterieurmatig nog acceptabel zijn. Een echt sportmodel heeft 24 (mv. Cantus), een kleinzoon van de bekende springmerrie Jikke en een  halfbroer van Vleut (v. Quick Star). De goed gelijnde hengst met veel hals is zeer gretig met springen en heeft veel go. Op de sprong is hij handig en zeer goed in de manieren. De beste springer lijkt 27 (mv. Jalisco) die naast de extra springmanieren ook heel veel vermogen in huis heeft. Hij was in type weer eenvoudiger en erg kort in beweging.  En dan is nog 26 (mv. Quidam de Revel) die wat op de voorhand is gebouwd en gesierd is met een zeer aansprekend hoofd. Ook hij sprong met heel veel inzet, snelle reflexen en maakte de sprong goed af.“We hebben toch een goed gevoel overgehouden aan deze dag met een paar complete hengsten met formaat, die goed in elkaar zitten en toch wel diverse fijne springpaarden.”

Ook 23 (Balou du Rouet x Hinult) is  een opvallende hengst met jeugd en charme die ook over het hout goede dingen liet zien. Daarnaast was de eveneens nog jeugdige Big Star zoon 49 (mv. Jumbo Jet) een blikvanger over het hout.  De langgelijnde hengst springt met veel inzet, handigheid en maakt de sprong heel goed af. Van Baltic VDL werden nog twee zonen  doorverwezen waarvan 32 (mv. Great Pleasure) een goede springtechniek liet zien.

Klik hier voor de foto’s.
Lees hier alles over de eerste bezichtigingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.