Ga naar hoofdinhoud

Merrieveulen Be my Beauty Queen wisselt van stal voor 160.000 euro

Over twee dagen werden in Verden 106 Hannoveraanse veulens en zeven fokmerries onder de hamer gebracht. Voor een gemiddelde prijs van ruim 11.500 euro werden verkocht aan klanten over de hele wereld. De topper van de veiling was het Bonds-merrieveulen Be my Beauty Queen. Na een spannend biedduel ging zij voor 160.000 euro naar Denemarken. 

Als tweede kwam de Bonds-dochter Be my Beauty Queen onder de hamer en direct schoot de prijs omhoog. Een Deense klant trok aan het langste eind en kreeg het bruine veulen voor 160.000 euro in zijn bezit.

Uit zus van Fit for Fun

Het duurste springgefokte veulen werd Balou for Fun. De dochter van Balou Peggio werd voor 20.000 euro afgeslagen en blijft in Duitsland. De moeder van het merrieveulen, de staatspremie merrie Dark Side Up, is een halfzus van Fit For Fun, die twee weken geleden met Luciana Diniz tweede in de Grand Prix van Aken werd.

Twee kinderen van Cornet Obolensky

Een dag eerder was de For Romance II-zoon Frederick de duurste. Het hengstveulen verwisselde voor 52.000 euro van eigenaar. Voor Freixenet (v. Fürstenball) viel de hamer bij 43.000 euro. Twee veulens van topvererver Cornet Obolensky waren de duurste springveulens. Cornets Girl en Cornets Diamant werden beiden voor 17.000 euro verkocht.

Vierjarige fokmerrie voor 22.500

Voor de fokmerries werd gemiddeld 13.623 euro uitgegeven. De vierjarige Be my Love (v. Benicio) was met 22.500 euro de duurste. De merrie is drachtig van Don Martillo (v. Don Juan), de hengst die met 10’en voor de draf en stap de finale in gaat bij de vijfjarigen op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo.

Uitslagenlijst veiling.

Bron Hannoveraner.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.