Ga naar hoofdinhoud

In Beeld: Finest Selection, Secret en Jovian in de sporttest

Finest Selection OLD (v. Follow Me OLD) met Lukas Fischer - Foto: Equitaris.de
Een interessant groepje vierjarige dressuurhengsten kwam vanmiddag in de baan bij de sporttest in Verden. Regerend Bundeskampioen Finest Selection OLD (Follow Me OLD x Lauries Crusador xx) kreeg het meest lovende commentaar van de jury. Therese Nilshagen, cheffin bij Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen, stelde de vierjarige zelf voor en deed dat op een manier zoals de jury het graag ziet: "Een briljante voorstelling", aldus Reinhard Richenhagen. 

Voor veeldekker Secret (Sezuan x St. Moritz) onder Jessica-Lynn Andersson en de Facebook-hit van dit jaar, de door familie Ten Bosch uit Driel gefokte  Jovian (Apache x Tango) onder Thomas Sigtenbjerggaard, waren er ook lovende woorden van de jury, maar ook een paar punten van kritiek. Vandaag, op de eerste dag van de sporttest, werden de hengsten door de jury al wel besproken, maar officiële punten volgen morgen pas nadat de gastruiter in het zadel heeft plaatsgenomen.

Janeiro afwezig, Don K kreupel

Van de 53 dressuur- en springhengsten in de catalogus bleven er flink wat afwezig. Een van de teruggetrokken hengsten is de door Chris Wilaras gefokte Janeiro Platinum (Sezuan x UB40) van Andreas Helgstrand. Net zoals Jovian is deze vierjarige ook aangemeld voor de Deense hengstenkeuring in Herning volgende week. Don K (Don Nobless x Sir Donnerhall I) van Eckhard Wahlers (ook de eigenaar van Secret) werd kreupel de baan uit gestuurd bij de vijfjarigen.

Eldorado-zoon springt er uit

Bij de vijfjarige springhengsten sprong onder andere de hengst El Amigo (Eldorado van de Zeshoek x Cassini I) eruit voor de jury. De juryvoorzitter vroeg zelfs om een applaus voor deze hengst. Ook zeer positief werd er gesproken over de sporttesttopper van vorig jaar Checkter (Cellestial x Lord Pezi) en de 14-dagentesttopper Del’Arko d’Henvet (Tsunami de Hus x Quarz de Frely AA).

Bij de vierjarigen vielen onder andere de Westfaalse kampioen 2016 Karajan (Kannan x Verdi), de OS-kampioen 2016 Zinedream (Zinedine x Contender) en Denver (Dinken x Lennon) in de smaak bij de jury.

Video’s Finest Selection, Secret en Jovian

Finest Selection OLD:

Secret:

Jovian:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook