Ga naar hoofdinhoud

Bertida dagkampioen CK Hengelo

Bij de centrale keuring van de Regio Tuigpaarden Oost gisteren in Hengelo voerde de edele en zeer best dravende Bertida (v. Saffraan) de rubriek driejarigen aan. Tevens werd zij gehuldigd als dagkampioen. Daarmee prolongeerde ze haar titel en won wederom de Taunita Trofee.

In totaal werden 24 driejarige merries beoordeeld waarvan er twee een 2e premie kregen. Op de tweede plaats eindige Berlinda Elarda (v. Manno). Vijf driejarige kregen een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag. Het aantal tweejarige was niet groot maar de jury was wel tevreden over de kwaliteit. Alle vier gepresenteerde tweejarigen kregen dan ook een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag. Op kop kwam Ciska (v. Patijn). Een langgelijnde moderne merrie met goede bewegingen.

De enige gepresenteerde keur/elitemerrie kreeg een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag. Dat is de bijzonder kwaliteitsvolle Waunita (v. Manno). Haar hengstveulen van Aron HBC werd tweede achter Elvis (v. Sander) en beiden werden geselecteerd voor de Nationale Veulenkeuring. Die uitnodiging kreeg ook het beste merrieveulen (v. Vaandrager). Laatstgenoemde werd tot veulenkampioen uitgeroepen.

In de alternatieve Ibop presenteerde Gerrit Jan van de Brake voor de tweede keer Zabrina (v. Plain’s Liberator). Dat leverde 78,5 punten op. In Wezep had ze ook al voldoende punten behaald en daarmee is deze concoursmerrie gepromoveerd tot keurmerrie.

De aangespannen rubriek werd gewonnen door de vorig jaar via de alternatieve Ibop keur geworden Zonnalya (v. Larix). Als beste merrie van de Regio TP Oost werd de als vierde geplaatste Taunita elite (v. Manno) gehuldigd. Henk Hammers presenteerde Taunita.

Bron: Tuigpaarden.net

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook