Ga naar hoofdinhoud

Bijna alle veulens boven 20.000 euro in Z-veiling

Babouche van de Berghoeve Z (v. Big Star) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Vorig jaar schreven wij dat slechts één veulen onder de 10.000 euro kwam op de Zangersheide Quality Auction in Lanaken. Dit jaar was dat ook het geval (één keer 9.000 euro). Maar toch was de veiling nu nóg succesvoller: het grote merendeel van de veulens ging over de 20.000 euro (gemiddelde hengsten: 26.636/merries:25.632). Een ongelooflijk veilingresultaat. Voor twee veulens werd 52.000 neergelegd: de halfbroerbroer van Wereldkampioen Kerswin van 't Roosakker en de halfbroer van de populaire hengst Dominator 2000 Z

De door Vadebo NV gefokte Babouche van de Berghoeve Z (Big Star x Diamant de Semilly), de halfbroer van Kerswin en de Dominator-halfbroer Formidable 2000 Z (For Pleasure x Cassini I, fokker Stud 2000 BVBA) brachten allebei 52.000 euro op. De door Stal Aegten gefokte Chablis AEG (v. Cicero Z) wasz met 42.000 euro het duurste merrieveulen. Diezelfde prijs was er voor de door Ann van Heyst gefokte Chilli Camilli Z (v. H&M Chilly Willy), de halfbroer van Action Man ASK en een Baloubet uit de volle zus Valentina van ’t Heike: Babs Tachor Z. Dit veulen werd ook in België geboren: bij Gert Vlekken.

Hollandse toppers

De door A. en A.J. van de Pol gefokte Hartendief VDP Z (v. Heartbreaker) ging voor 38.000 euro over de toonbank, dat bedrag was er ook voor de door T. de Boer gefokte Capraline Champion Z (v. Catoki).

Vanavond vindt de tweede Z Quality Auction plaats.

Alle prijzen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook