Ga naar hoofdinhoud

Bijna een 9 gemiddeld voor Valentino-zoon Viscount

De inofficiële springkampioen van de Hannoveraanse keuring 2011, Viscount (v. Valentino), beëindigde zijn zeventigdagentest in Adelheidsdorf deze week met bijna een 9 gemiddeld. De zwarte hengst, die op de keuring al opviel door zijn allround aanleg, scoorde als gemiddeld eindcijfer een 8,74. Niet veel lager viel het eindcijfer uit van de Nederlandse hengst Dutch Jumper (v. Lucky Boy) van Mathijs Maat en Aletta Swanborn uit Doorn. De schimmel kwam gemiddeld uit op een 8,31 en werd daarmee derde. 

Viscount, die vorig jaar voor 270.000 euro werd aangekocht door de staatsstoeterij Celle, scoorde goed op alle onderdelen: een 9 voor het karakter, een 7,5 voor de stap, een 8,5 voor de galop, een 8,63 voor de rittigkeit, een 8,67 voor de aanleg als sprinpaard en een 9,25 voor de terreinproef. Met die punten had hij niet alleen het hoogste totaalgemiddelde, ook kwam hij uit de bus als het beste springpaard met een 8,91 als gemiddelde voor springonderdelen. Klik hier voor een video van Viscount in de test. 

Dutch Jumper vertegenwoordigde met zijn aanleg als springpaard de Nederlandse springpaardenfokkerij goed en deed daarmee zijn naam eer aan. Hij liet als springgemiddelde een 8,61 noteren en met de 8,18 in de dressuur deed hij het ook daar niet onaardig. Toch niet helemaal een ‘Dutch Jumper’?

Hoge springpunten waren er in Adelheidsdorf ook voor Sandokan (Stakkato x Landor S, 8,91), Largentino (Le Cou Cou x Argentinus, 8,81) en Statinus (Stakkato x All in One, 8,74).

De hoogste dressuurpunten werden vergeven aan Quaterhall (Quaterback x Donnerhall), hij verzamelde een dressuurgemiddelde van 8,94 en kreeg 9’s voor de draf, galop en rittigkeit. Klik hier voor een video van Quaterhall.

Klik hier voor alle uitslagen van de zeventigdagentest in Adelheidsdorf.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook