Ga naar hoofdinhoud

Blue Hors zorgt voor doorbraak in Duits WFFS-zwijgen

Esben Møller met Blue Hors Londoner - Foto: Blue Hors

Twee toonaangevende Duitse hippische uitgaven, St. Georg en ReiterRevue, hebben vandaag het zwijgen over WFFS (Warmblood Fragile Foal Syndrome) in Duitsland doorbroken. Directe aanleiding daarvoor is de bekendmaking van Blue Hors over de drie WFFS-dragers op het station. Zowel St. Georg als ReiterRevue kondigen aan uitgebreid de berichten over de aandoeningen in hun nieuwe uitgaves. 

De redactie van Horses.nl had al eerder contact met de Duitse stamboeken en de FN (de Duitse paardensport en -fokkerijkoepel) over WFFS.  Dr. Teresa Dohms-Warnecke, plaatsvervangend fokkerijchef bij de FN, meldde toen dat er een onderzoek naar WFFS werd gestart:  “Ook de bij de FN aangesloten stamboeken houden zich bezig met dit thema. Op de vergadering van de fokkerijraad van de FN is WFFS besproken en is besloten dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gestart om de frequentie en de oorsprong van het gen dat de aandoening veroorzaakt te bepalen. Voor het onderzoek is er nu contact met de individuele stamboeken en worden zij om haarmonsters gevraagd. Pas als we meer weten over WFFS zullen we er dieper op ingaan.”

Duitse stations

Tot nu toe zijn er in Duitsland nog geen stations die de testresultaten van hun hengsten bekend hebben gemaakt. Er was sprake van testen op Landgestüt Celle, maar tegenover Horses.nl verklaarde de dierenarts op Celle dat er vooralsnog niet getest ging worden. Ook Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen zou haar hengsten testen, werd twee weken geleden gemeld. Van testresultaten is nog niets vernomen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook