Ga naar hoofdinhoud

Bonamour en Stanford winnen jonge paarden-wedstrijd

Stanford (v. Sir Donnerhall I) - Foto: Rick Helmink
De hengsten Bonamour (v. Bonifatius) en Stanford (v. Sir Donnerhall) wonnen afgelopen woensdag het NRW-Nachwuchschampionat in Wickrath. De driejarige Bonamour van Gestüt Kampmann kreeg onder Janine Ebben een 8,5 van de jury en bleef daarmee de premiehengst Fürst Fohlenhof (v. Fidertanz) nipt voor. Stanford, die al meerdere jonge paarden-proeven op zijn naam schreef en voortreffelijk scoorde in zijn verrichtingstest,  kon met een 9,2 opnieuw een ruimschootse overwinning aan zijn palmares toevoegen. 

De kwaliteitsbeoordeling voor jonge dressuurpaarden wordt elk jaar op 1 mei georganiseerd door het Rheinlandse stamboek. Drie- en vierjarigen kunnen deelnemen en de wedstrijd vormt een belangrijk selectiemoment voor de Bundeschampionate in Warendorf. Bijna zonder uitzondering worden de winnaars door het Rheinlandse stamboek afgevaardigd naar de Bundeschampionate in Warendorf.

Bij de driejarigen werd de complete topvier gevuld met hengsten. Bonamour (klik hier voor meer info), werd gevolgd door Fürst Fohlenhof (video), Bohemian Prince (v. Belissimo M) en K.C. Don Rubin (v. Donquestador).

Bij de vierjarigen was Stanford (klik hier voor een video) de concurrentie ruimschoots de baas. Hij werd gevolgd door drie merries Rivery Royal (v. Rock Forever), Dahlie (v. Damon Hill) en Bellevue HM (v. Belissimo M).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.