Ga naar hoofdinhoud

Borculo-collectie voor Jumping Schröder Tubbergen staat

Nakal Chacco D (v. Chacco Blue) - Foto: Veulenveiling Borculo

Het Westfaalse stamboek doet het al jaren met veel succes: kleine collecties springgefokte veulens veilen op grote concoursen in de regio. Dat kunnen wij ook, moet Veulenveiling Borculo gedacht hebben. In samenwerking met de broers Schröder komt er zo'n veiling, zoals al eerder werd aangekondigd. De kleine collectie van zes veulens is nu bekend. 

Alle zes veulens stammen af van erkende tophengsten. Het woord exclusief is van toepassing op de hengstveulens van Chacco Blue en Cumano. Van deze vaderdieren zal amper nog nageslacht komen, terwijl beide als wereldverver te boek staan. Twee merrieveulens maken ook deel uit van de collectie. Hun beider vaders presteerden overtuigend op de Olympische Spelen van Rio 2016, met de gouden Big Star voorop en in zijn kielzog  Quabri de l’Isle. Twee hengstveulens van de hoog aangeschreven Diamant de Semilly en Comme Il Faut maken de collectie compleet.

Voorzitter heeft vertrouwen

Jan Markink, voorzitter van Borculo, heeft vertrouwen in de eerste editie van deze nieuwe veiling: “Aan alle randvoorwaarden is voldaan om van de Borculo JST Veulenveiling een succes te maken. Onze selectiecommissie is er opnieuw in geslaagd een hoogwaardige collectie van dit keer wat vroeger geboren veulens te selecteren.”

Klik hier voor de collectie

Bron: Persbericht/Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook