Borculo-collectie voor Jumping Schröder Tubbergen staat

Nakal Chacco D (v. Chacco Blue) - Foto: Veulenveiling Borculo

Het Westfaalse stamboek doet het al jaren met veel succes: kleine collecties springgefokte veulens veilen op grote concoursen in de regio. Dat kunnen wij ook, moet Veulenveiling Borculo gedacht hebben. In samenwerking met de broers Schröder komt er zo’n veiling, zoals al eerder werd aangekondigd. De kleine collectie van zes veulens is nu bekend. 

Alle zes veulens stammen af van erkende tophengsten. Het woord exclusief is van toepassing op de hengstveulens van Chacco Blue en Cumano. Van deze vaderdieren zal amper nog nageslacht komen, terwijl beide als wereldverver te boek staan. Twee merrieveulens maken ook deel uit van de collectie. Hun beider vaders presteerden overtuigend op de Olympische Spelen van Rio 2016, met de gouden Big Star voorop en in zijn kielzog  Quabri de l’Isle. Twee hengstveulens van de hoog aangeschreven Diamant de Semilly en Comme Il Faut maken de collectie compleet.

Voorzitter heeft vertrouwen

Jan Markink, voorzitter van Borculo, heeft vertrouwen in de eerste editie van deze nieuwe veiling: “Aan alle randvoorwaarden is voldaan om van de Borculo JST Veulenveiling een succes te maken. Onze selectiecommissie is er opnieuw in geslaagd een hoogwaardige collectie van dit keer wat vroeger geboren veulens te selecteren.”

Klik hier voor de collectie

Bron: Persbericht/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.