Ga naar hoofdinhoud

Borculo selecteert op bewezen hengsten en moederlijnen

Noblesse P (Vitalis x Florencio)

Op de Nationale Eliteveiling in Borculo komen op woensdag 29 augustus en donderdag 30 augustus 63 spring- en 70 dressuurveulens onder de hamer. De geselecteerde veulens komen in beide fokrichtingen voornamelijk uit bewezen fok- en sporthengsten en goede moederlijnen.

Bij de dressuurveulens komen meerdere nakomelingen van onder meer de Vivaldi-zonen Vitalis en Expression, For Romance, Totilas en zijn zoon Toto Jr., Rubin Royal, miljoenenhengst Revolution, Jerveaux, Just Wimphof en de Nederlandse teampaarden Dream Boy en Zonik N.O.P. in de ring.

Nafok Endy goed aanwezig

Opvallend is dat er vier veulens uit moederlijn van de Ulft-dochter Endy komen. Daaronder de halfzus van de hengst Fürst Jazz, Norah Endy P (Blue Hors St. Schufro x Painted Black), de halfzus van KWPN-hengst Grenoble: Noblesse P (Vitalis x Florencio) en Nordic ES (v. Vitalis), uit een halfzus van KWPN-hengst Charmeur.

Goede genen

Ook bij de springveulens zijn bewezen fok- en Grand Prix-hengsten goed vertegenwoordigd. Meerdere ijzers in het vuur hebben Cornet Obolensky, Comme il faut, Diamant de Semilly, Harley VDL, Verdi TN, Casall Ask, Thunder van de Zuuthoeve en Balou du Rouet.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook