Ga naar hoofdinhoud

Borculo selecteert op bewezen hengsten en moederlijnen

Noblesse P (Vitalis x Florencio)
Op de Nationale Eliteveiling in Borculo komen op woensdag 29 augustus en donderdag 30 augustus 63 spring- en 70 dressuurveulens onder de hamer. De geselecteerde veulens komen in beide fokrichtingen voornamelijk uit bewezen fok- en sporthengsten en goede moederlijnen.

Bij de dressuurveulens komen meerdere nakomelingen van onder meer de Vivaldi-zonen Vitalis en Expression, For Romance, Totilas en zijn zoon Toto Jr., Rubin Royal, miljoenenhengst Revolution, Jerveaux, Just Wimphof en de Nederlandse teampaarden Dream Boy en Zonik N.O.P. in de ring.

Nafok Endy goed aanwezig

Opvallend is dat er vier veulens uit moederlijn van de Ulft-dochter Endy komen. Daaronder de halfzus van de hengst Fürst Jazz, Norah Endy P (Blue Hors St. Schufro x Painted Black), de halfzus van KWPN-hengst Grenoble: Noblesse P (Vitalis x Florencio) en Nordic ES (v. Vitalis), uit een halfzus van KWPN-hengst Charmeur.

Goede genen

Ook bij de springveulens zijn bewezen fok- en Grand Prix-hengsten goed vertegenwoordigd. Meerdere ijzers in het vuur hebben Cornet Obolensky, Comme il faut, Diamant de Semilly, Harley VDL, Verdi TN, Casall Ask, Thunder van de Zuuthoeve en Balou du Rouet.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.