Ga naar hoofdinhoud

Bordeaux geplaatst voor finale Louisdor Cup

De bij het KWPN-goedgekeurde hengst Bordeaux heeft zich met zijn Duitse amazone Eva Möller geplaatst voor de finale van de Louisdor Cup. De hengst die ook voor meerdere belangrijke Duitse stamboeken is gekeurd en ook in Duitsland de fokkerij dient, deed dat afgelopen weekend in Schenefeld.

Het uitgangspunt van de Louisdor Cup is toekomstige Grand Prix-paarden (acht tot tien jaar oud) voorbereiden op het grote werk. Na vier kwalificatiewedstrijden, zijn er acht paarden die zich al hebben kunnen plaatsen voor de grote finale in Frankfurt in december. Daar worden er nog twee aan toegevoegd na de volgende kwalificatiemogelijkheid in Donaueschingen.

Een van die acht paarden is dus Bordeaux, die in de Duitse fokkerij erg populair is en het ook goed doet met al een heel aantal goedgekeurde zonen. In Schenefeld moest hij evenwel genoegen nemen met de tweede plaats. Zijn score van 70,744% was net niet hoog genoeg om Hartwig Burfeind en Fine Spirit (71,047%) van de overwinning te houden.

Andere gekwalificeerden

Per wedstrijd mag de top-2 dus naar de finale. Dat betekent dat op basis van de eerdere wedstrijden Anabel Balkenhol met Heuberger, Kathleen Keller met San Royal, Ursula Wagner met Dilenzio, Fabienne Lütkemeier met Fiero, Heiner Schiergen met Discovery en Susan Pape met Don Noblesse al geplaatst waren.

Klik hier voor het volledige resultaat van de wedstrijd in Schenefeld.

Bron: Eurodressage/Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook