Ga naar hoofdinhoud

Bordeaux levert twee reservekampioenen

Biscaya (v. Bordeaux)
KWPN-hengst Bordeaux deed gisteren goede zaken met zijn eerste merriejaargang in Oldenburg. De United-zoon is vader van zowel reservekampioen Biscaya (mv. Quattro, foto) als van de als derde geplaatste Bella Laguna (mv. Lortino). Het duo Joop van Uytert en Paul Schockemöhle - eigenaren van Bordeaux - had nog meer geluk in Rastede op de Oldenburger elitekeuring: bij springstamboek Oldenburg-International mocht een dochter van Diarado naar voren komen als kampioene.  De kampioenstitel bij de dressuurmerries was voor een dochter van San Amour I die in Belgisch bezit is.

De Belg Patrick D’Eer had gisteren de eer om naar voren te komen bij de huldiging van zijn merrie Calamity Jane (v. San Amour I), die werd verkozen tot ‘Oldenburgs schoonste’. De dochter van San Amour I liet bijna 70 merries achter zich op de Oldenburgse elitekeuring in Rastede.

D’Eer begon in 2008 zijn QC Stables en focust zich daarbij op de fokkerij van dressuurpaarden. Calamity Jane, die uit één van de beste stammen van Oldenburg komt, die onder andere Donnerball en de kampioenshengst van afgelopen jaar, Follow Me, leverde, werd niet door D’Eer zelf gefokt. Hij kocht de merrie bij Engelbert Böske uit Goldenstedt.

Calamity Jane had de nodige concurrente van de twee Bordeaux-dochters Biscaya en Bella Laguna, die uiteindelijk als tweede en derde geplaatst werden. Ook plaats vier was voor een dochter van een KWPN-hengst, Blue Hors Zack tekent voor het vaderschap van Fabrice’s Zick Zack (mv. Freiherr).

Jurwina (Diarado x Couleur Rubin), die overtuigde als complete springmerrie, kreeg de sjerp omgehangen van het springpaardenstamboek Oldenburg-International. Ook zij kreeg de titel niet cadeau: een hele sterke concurrente was de als tweede geplaatste Hollywood (v. Corlensky G), die door Gerd Sosath werd gefokt uit de volle zus van Landor S.

Klik hier voor de volledige OL-uitslag. 

Klik hier voor de volledige OS-uitslag.

Reservekampioene Biscaya:

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook