Ga naar hoofdinhoud

Breolita als waardige vertegenwoordigster naar NMK

De groep driejarige stermerries op de CK in Midden Beemster was zaterdag niet groot, maar kwaliteit was er zeker. Met de fantastisch dravende vos Breolita (v. UB 40) van Stoeterij’t Centrum heeft Noord Holland weer een waardige vertegenwoordigster naar de nationale merriekeuring (NMK).  De charmante vos won tevens de dagtitel in de dressuurrichting van Viaronette (v. Krack C), die in de ochtenduren veel indruk maakte in draf.

Ook de kampioen van de springrichting mag naar de NMK, de driejarige Beau Tess Texel (v. Verdi). Een degelijk springmodel met goede belijning. Zij won de strijd om de dagtitel op correctheid van best bewegende Atilia (v. Cantos).

Van de grote groep dressuurveulens mogen er vier naar Ermelo. De titel ging daar overtuigend naar rassige en goed bewegende Evita (v. Vivaldi). Beste springveulen was de fijn galoperende Éowyn (v. Dulf van den Bisschop).

Bij de tuigpaarden zegevierde de keurmerrie Wieriana (v. Manno) in de strijd om de dagtitel. Zij mag naar de nationale tuigpaardendag samen met het imposante zwarte twenter Cimigemma Texel (v. Vaandrager).

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook