Ga naar hoofdinhoud

Breolita als waardige vertegenwoordigster naar NMK

De groep driejarige stermerries op de CK in Midden Beemster was zaterdag niet groot, maar kwaliteit was er zeker. Met de fantastisch dravende vos Breolita (v. UB 40) van Stoeterij’t Centrum heeft Noord Holland weer een waardige vertegenwoordigster naar de nationale merriekeuring (NMK).  De charmante vos won tevens de dagtitel in de dressuurrichting van Viaronette (v. Krack C), die in de ochtenduren veel indruk maakte in draf.

Ook de kampioen van de springrichting mag naar de NMK, de driejarige Beau Tess Texel (v. Verdi). Een degelijk springmodel met goede belijning. Zij won de strijd om de dagtitel op correctheid van best bewegende Atilia (v. Cantos).

Van de grote groep dressuurveulens mogen er vier naar Ermelo. De titel ging daar overtuigend naar rassige en goed bewegende Evita (v. Vivaldi). Beste springveulen was de fijn galoperende Éowyn (v. Dulf van den Bisschop).

Bij de tuigpaarden zegevierde de keurmerrie Wieriana (v. Manno) in de strijd om de dagtitel. Zij mag naar de nationale tuigpaardendag samen met het imposante zwarte twenter Cimigemma Texel (v. Vaandrager).

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook