Ga naar hoofdinhoud

Bretton Woods levert Mecklenburger kampioen

Brilliant (v. Bretton Woods)

De tweejarige hengst Brilliant (v. Bretton Woods), die enkele weken geleden op de AOS-veiling voor 220.000 euro werd verkocht, werd afgelopen weekend kampioen op de Mecklenburger Hengstenkeuring. De vos werd gefokt op Gestüt Lewitz van Paul Schockemöhle. Uit de enorme Lewitz-fokkerij komt ook de kampioen bij de springhengsten, een nog naamloze zoon van Contendro I

Gestüt Lewitz zetelt in de Duitse deelstaat Mecklenburg en zodoende is Paul Schockemöhle vaste inzender op de Mecklenburger keuring. Dit jaar fokte hij beide kampioenen en kreeg meerdere hengsten goedgekeurd. In zijn kielzog nam hij Joop van Uytert mee, die twee hengsten goedgekeurd kreeg. Een van hen kreeg een premie, een hengst van Foundation uit een moeder van Sarkozy, die overigens ook op Gestüt Lewitz werd geboren. Groen licht was er ook voor een Charmeur x Negro-hengst.

Brilliant (mv. Diamond Hit) werd op de AOS-veiling gekocht door de Deense stoeterij Priess Horses, die hem nu in Mecklenburg voorstelde. Reservekampioen werd een zoon van Fürst Wilhelm uit een moeder van Lord Sinclair I en de overige premiehengsten stammen af van Apache en San Amour.

Met een zoon van Bretton Woods als kampioen, een premiehengst voor Joop van Uytert, een premiehengst van Apache en een goedgekeurde Charmeur was de keuring op dressuurgebied een doorslaand succes voor de Nederlandse fokkerij.

Bij de springhengsten was de hoogste eer voor een Contendro I x Embassy-hengst, die nog steeds in bezit is van Schockemöhle. De reservetitel ging naar een zoon van Vigo d’Arsouilles uit een moeder van Canturo. Eén andere hengst kreeg een premie, een zoon van Mylord Carthago.

In totaal werden 29 van de 57 keuringskandidaten goedgekeurd.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Brilliant:

Eén reactie op “Bretton Woods levert Mecklenburger kampioen

  • Karel de Lange

    Ik neem aan dat Rick Helmink de “losse knie” niet ontgaan is. Zulke paarden zijn voor de dressuur totaal ongeschikt omdat ze nooit tot een gebalanceerd dragen kunnen komen. Bovendien is de slijtage bij zulke extreme afwijkingen buitengewoon hoog. En als men dit een succes voor de Nederlandse dressuurfokkerij noemt, moet zich toch nog eens goed achter het oor krabben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook