Ga naar hoofdinhoud

Brits-gefokte Ampère-dochter Kismet EPTM-topper

Ampere (v. Rousseau) leverde de EPTM-topper.

Alle zeven dressuurmerries die donderdag eindexamen deden voor hun EPTM-test slaagden. Twee merries kregen meer dan 80 punten. De Ampère-dochter Kismet, wiens moeder in 2014 voor 30.500 euro werd aangeschaft op de KWPN Online Veiling, liep naar 84 punten en stond vooraan bij de aansluitende Centrale Keuring.

De Brit Peter Belshaw kocht de Lord Leatherdale-dochter Evita in 2014 aan. Kismet is haar eerste dochter en daarmee direct een schot in de roos. “Dit is een grootramige, bergop gebouwde hoogbenige merrie die met heel veel takt en een mooi voorbeengebruik beweegt. Ze beweegt goed met de schoft omhoog en heeft veel souplesse. Daarnaast is ze goed te bewerken, een compleet dressuurpaard. We hopen haar hier in Nederland terug te zien in de dressuursport!”, aldus Dirksen.

Goede reactie op ruiter

Met 81 punten gooide Kathrin (Glock’s Toto Jr. x Jazz) van fokker en eigenaar R. van Wolfswinkel hoge ogen. “Een merrie met heel veel takt in draf, een goed achterbeengebruik en heel veel houding. Een lichtvoetig paard die een heel goede reactie op de ruiter liet zien.” De merrie was al voorlopig keur, en kon vandaag dankzij het D-OC-predicaat en de EPTM-uitslag tot elite worden bevorderd.

Spanning in de weg

Kya Nieta (Fellini x Jazz) werd als tweede geplaatst op de CK. “Een merrie met heel veel takt en dressuurallure, maar waarbij de spanning haar soms nog wat in de weg zat.” De spanning speelde haar vooral parten in de stap (6,5), maar ze overtuigde wel met een 8,5 voor de draf. Haar totaal kwam uit op 76 punten.

Uitslag.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook