Ga naar hoofdinhoud

Bronzen Eye Catcher trekt Verden-lijn door

Foto: Melanie Brevink

Net terug uit Verden, met de bronzen medaille van het Wereldkampioenschap in de koffer, verzorgde Eye Catcher vanmiddag opnieuw een ijzersterk optreden.  Kirsten Brouwer stuurde de goedgekeurde Vivaldi-zoon in de halve finale van de Pavo Cup-competitie naar 94,5 punt en nam daarmee ruimschoots de leiding.

Uiteindelijk waren het toch weer KWPN-hengsten die de boventoon voerden. El Capone – in Verden nog gestrand in de veterinaire keuring – zette met 91,5 de tweede megascore neer. De UB 40-zoon van eigenaar De Dalhoeve en amazone Marieke van der Putten excelleerde in galop, waarin de hengst naar believen kan schakelen. Met enorm veel takt in draf maakte de hengst ook veel indruk. Maar draven kan Eye Catcher als de beste, hij heeft een prachtige en ook zeer correcte stap en met een goede galop was het plaatje compleet.

Twee superhengsten dus aan de kop van het klassement dat vandaag echter lange tijd werd beheerst door merries. Vanmorgen om acht uur zette Eos-Utopia (v. Ampere) onder Bart Veeze gelijk al een prachtig cijfer neer (87,5). Even later volgde Emperial (v. Florencio), gereden door Marie-Jose Timmermans. Maar de merrie die de lijst heel lang aanvoerde was de scherpe, zeer kwaliteitsvolle Jazz-dochter Erludine DVB, gereden door Stefanie Wolf. Uiteindelijk moest deze topper alleen Eye Catcher en El Capone voor laten gaan.

De KWPN-hengst Estoril (v. Zhivago) eindigde onder Emmelie Scholtens op de vierde plaats (88), gevolgd door Eos-Utopia en de KWPN-hengst Everdale, gereden door Benjamin Maljaars.

Uitslagen

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook