Ga naar hoofdinhoud

BWP en Zangersheide versterken banden

Minister-president Kris Peeters riep vorige maand op tot een betere samenwerking tussen de Vlaamse paardenstamboeken om de promotie van de Vlaamse sportpaarden te verbeteren. Op zijn initiatief wordt gewerkt aan een samenwerking tussen het BWP en Studbook Zangersheide. "Die moet leiden tot een verregaande samenwerking. Als beide stamboeken hun krachten bundelen, zijn ze het grootste, sterkste en beste springpaardenstamboek ter wereld", aldus de voorzitters van de stamboeken Judy-Ann Melchior en Kris Keersmaekers.

“Wat lukt voor onze lekkerste chocolades en de beste bieren, moet ook lukken voor onze paarden. Ook zij kunnen en zullen ambassadeurs worden van Vlaanderen en België. De paardensector kan het nieuwe exportproduct bij uitstek worden, dankzij haar internationaal erkend kwaliteitslabel”, aldus Melchior en Keersmaekers. Zij verwachten dat een verregaande samenwerking leidt tot marktleiderschap. “Een fusie impliceert dat Vlaanderen en België eensklaps wereldleider wordt. Samen hebben we de kwaliteit, de ervaring en kennis om dit gezamenlijk project te consolideren om de verkoop en export te stimuleren. Het zou een meerwaarde betekenen voor de sport en de fokkerij. Een situatie waarbij elke partij wint. Eén maatschappij, één Belgische springpaardenfokkerij kan de wereld veroveren.”

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook