Ga naar hoofdinhoud

BWP-hengst Action-Breaker met wedstrijdpensioen

Sergio Alvarez Moya met Action-Breaker. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het internationale springpaard en dekhengst Action-Breaker van de Spaanse ruiter Sergio Alvarez Moya, mag van zijn wedstrijdpensioen gaan genieten. De vijftienjarige Heartbreaker-zoon gaat zich volledig toeleggen op de dekdienst.

Opvallende prestaties van Sergio Alvarez Moya en de bruine hengst waren de derde prijs in de Rolex Grand Prix van Aken in 2010 en de twee plaats in GTC-etappe van Cannes in 2011. De combinaties maakte veelvuldig deel uit van het Spaanse landenteam met foutloze ritten als resultaat. Na een op het EK in 2011 opgelopen blessure, was de hengst een jaar uit de running. In 2012 keerde de Heartbreaker-zoon terug in de grote sport. In dat jaar maakte het paar deel uit van het gouden Spaanse team in de finale van de Nations Cup in Barcelona. Op de WEG vorig jaar in Normandië maakte de combinatie deel uit van het Spaanse team dat op de veertiende plaats eindigde. In de Nations Cup-finale van vorig jaar was het duo voor eigen publiek goed voor een vierde plaats met het Spaanse team.

De BWP-gefokte hengst is goedgekeurd bij zijn eigen stamboek BWP en is daarnaast toegelaten tot de fokkerij bij het KWPN, Oldenburg, Holstein, Selle Français en Sella Italiano. De hengst staat te boek als vader van de goedgekeurde hengsten Gentleman ST (mv. Carthago), Actender (mv. Contender), Aconto (mv. Contender), Hopefull E.B. (mv. Corrado I) en Action Blue (mv. Chacco Blue).

Sergio Alvarez Moya en Action-Breaker, Grote Prijs Aken 2010.

Bron: Horses/Equisport.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.