Ga naar hoofdinhoud

BWP-hengst Wunder Boy van de Zuuthoeve overleden

De Belgische hengst Wunder Boy van de Zuuthoeve is gisteren op 22-jarige leeftijd overleden. De bij het sBs goedgekeurde zoon van Argentinus stierf aan de gevolgen van een hartstilstand. Wunder Boy is de volle broer van de in 2015 overleden BWP-ambassadeur Thunder van de Zuuthoeve.

Wunder Boy was bij het sBs en BWP goedgekeurd. Onder Jan Van Dijck was de hengst succesvol in de sport. als vijfjarige won hij het Belgische kampioenschap en het zelfde jaar behaalde hij ook een negende plaats op het WK in Lanaken. Twee jaar later won de hengst brons op het WK.

Thunder van de Zuuthoeve

De hengst stamde uit een invloedrijke familie met de oorsprong in Holstein. Grootmoeder Landlady (v. Lord) bracht naast Wunder Boys moeder Jura van St. Maarten ook het 1,60m-paard Panic M (v. Quidam de Revel), in Nederland bekend onder Patrick van der Schans en Dominique Greeve. Zelf was Wunder Boy een volle broer van de hengst Thunder van de Zuuthoeve en een half broer van Voltaire van de Zuuthoeve die beiden ook internationaal sprongen.

Kinderen in de sport

In de sport laat Wunder Boy enkele internationaal presterende kinderen na zoals Bull Run’s Holy Smokes (1,55 onder Kristen Vanderveen), Carina van de Zuuthoeve (1,50m onder Cornelia Rylén), Wunder Calvin D (1,45 onder Arthur Da Silva) en Alpaga d’Arville (CCI4* onder Lara de Liedekerke).

Bron Horseman.be/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.