Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: Volg de derde fase live

Livestream
De door de VDL Stud aangekochte cat.nr 4 Ohnicio d'O (Bisquet Balou van de Mispelaere x Cumano) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

De derde fase van de BWP hengstenkeuring is vandaag begonnen in Meerdonk. Maar liefst 63 hengsten staan op de startlijst van de zadelproef. Vandaag worden de oudere hengsten en de herkansers van de tweede fase bekeken op de straat, vanmiddag worden alle hengsten onder de eigen ruiter voorgereden. 

Maar liefst 46 hengsten werden in Lier doorverwezen naar de derde fase, 42 daarvan komen naar Stal Hulsterlo voor de zadelproef. De dressuurhengst Elton (v. Escolar), die door Kees van den Oetelaar al betiteld werd als ‘het beste paard dat hij ooit had‘, blesseerde zich op de tweede fase en komt nu naar Meerdonk voor de herkansing.

Nederlandse inzendingen

Kees van den Oetelaar komt ook met de springhengsten O’Bailey van het Brouwershof (v. Darco), Jorlan (v. Verdi) en Cocorico de Riverland (v. L’Arc de Triomphe) en de dressuurhengsten Ons Noud (v. Firestone) en Flynn (v. Fahrenheit). De VDL Stud heeft de in Lier voor 61.000 euro aangeschafte Ohnicio d’O (v. Bisquet Balou van de Mispelaere) opgegeven.

Bij de oudere hengsten komt Stoeterij de Begijnhoeve met Genesis (v. Jazz) en Jan Vink neemt Interadel BH (v. Diamant de Semilly) mee.

Oudere hengsten: Untouchable en hengsten van Sprehe

Twintig oudere hengsten, die al eerder werden toegelaten tot de derde fase of zichzelf bewezen hebben in sport of fokkerij, staan in de catalogus. Onder deze hengsten ook de KWPN-hengst Untouchable (v. Hors la Loi II), die wordt voorgesteld door Keros.

Gestüt Sprehe, dat flink inkocht op tweede fase de BWP-hengstenkeuring in 2016, laat de aankopen van vorig jaar ook het tweede deel van de BWP-keuring afleggen.

Programma

De gehele derde fase is te volgen via ClipMyHorse.tv. Klik hier voor de livestream.

Donderdag
9.30 u: beoordeling op harde bodem
aansluitend:
beoordeling op zachte bodem
longeren
dressuurhengsten onder eigen ruiter
14.0o: springhengsten onder eigen ruiter

Vrijdag
8.30 u: alle hengsten onder testruiters
19.00 u: BWP Dressuurgala met keuroordelen dressuurhengsten

Zaterdag
9.00:
springhengsten onder eigen ruiter
aansluitend:
bekendmaking keuroordelen + primering
17.00: finale hengstencompetitie

Handige links

Klik hier voor de collectie
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor het programma
Klik hier voor de livestream op ClipMyHorse.tv

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook