Ga naar hoofdinhoud

BWP keurt vier oudere hengsten goed

Arthur da Silva met Inonstop van ’t Voorhof Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de eerste dag van de derde fase van de hengstenkeuring van het BWP heeft het stamboek vier oudere hengsten goedgekeurd. Het zijn Inonstop van ’t Voorhof, Deister, Tsar Hero en Clicksem. De dressuurhengsten deden gisteren een eerste presentatie onder het zadel van hun eigen ruiters. Al deze hengsten zijn doorverwezen naar donderdag en worden dan vanaf 9.00 uur gereden door de BWP-ruiters.

Het BWP keurde gisteren vier oudere hengsten goed voor de dekdienst. De elfjarige Inonstop van ’t Voorhof (v. Nonstop) had zijn licentie al bij Zangersheide en het AES. De hengst is in de springsport succesvol  op het hoogste niveau onder Arthur da Silva. Zo was de Zwitser vorige jaar in Rotterdam vierde in de Grand Prix met de zoon van Nonstop.

Deister

Ook de zestienjarige Deister was al bij Zangersheide goedgekeurd en ook bij het sBs. De zoon van Quidam de Revel liep in de sport onder Koen Vereecke. Er lopen al verschillende kinderen uit zijn eerste jaargang internationaal op 1,40m en 1,45m niveau.

Tsar Hero

De zestienjarige Tsar Hero is een zoon van Ogano Sitte en is een volle broer van Top Sitte die onder Johnny Pals en Charlotte Verhagen tot op 1,60m-niveau actief was. Tsar Hero kreeg onlangs op de Zangersheide voorjaarskeuring ook zijn goedkeuring. 14 uit de 21 geregistreerde kinderen in HorseTelex lopen internationaal.

Clicksem

De Holsteiner Clicksem is de vierde oudere hengst die het dekbrevet bij het BWP kreeg. De zeventienjarige zoon van Cardino won het afgelopen jaar nog in Lanaken bij de Sires of the World onder de Japanse amazone Hikari Yoshizawa. Grootmoeder Inken I (v. Cassini I) sprong Grand Prix onder Peter Wylde.

Bron BWP/Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.