Ga naar hoofdinhoud

BWP neemt onderzoek Zangersheide serieus en pakt onjuistheden aan

Zangersheide publiceerde onlangs in Z Magazine over de onjuiste pedigrees van verschillende BWP-geregistreerde paarden. Zangersheide ontdekte na DNA-onderzoek dat de pedigrees van verschillende BWP'ers niet klopte. Het BWP heeft nu op zijn site bekendgemaakt dat er actie is ondernomen: in de BWP-database zijn de Zangersheide aangetoonde onjuistheden rechtgezet en ook de paspoorten worden kosteloos vervangen, al kan dat nog enige tijd duren.

“Het leek eenvoudig, maar na tussenkomst van de overheid is het duidelijk dat de vervanging van het ene paspoort door het andere niet zomaar kan. Er zijn strikte regels te volgen. Het overzicht daarvan gaat doorgestuurd worden en het is dus alleszins wachten tot dan voor de vervanging van de paspoorten gedaan kan worden”, schrijft het BWP.

Ook meldt het BWP over een lastig dossier: “Er is een resultaat van een DNA onderzoek van 2006 dat de juistheid van afstamming aanduidt bij de inschrijving in BWP. Nu is er een rapport toegekomen van een onderzoek dat een ander resultaat geeft. Dit dossier geeft aan dat grote omzichtigheid nodig is bij het trekken van besluiten, zeker bij het nu onderzoeken van oude situaties. Doorheen de jaren kan van alles gebeurd zijn. Hopelijk brengt verder onderzoek duidelijkheid.”

“Er zijn tenslotte nog 3 dossiers waar er twijfel is over de juistheid van het vaderschap. Daar wordt nog onderzocht of er sprake kan zijn van een andere vader”, aldus het BWP.

Bron: BWP/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook