Ga naar hoofdinhoud

BWP heeft record aantal inschrijvingen voor hengstenkeuring 2018

Bij het Belgisch Warmbloed Paardenstamboek (BWP) zijn de definitieve inschrijvingen voor de hengstenkeuring 2018 bekend. In totaal worden er 133 hengsten aangeboden en dat is voor het stamboek een nieuw record.

Tijdens de Tweede Fase van de BWP Hengstenkeuring komen de drie- en vierjarigen aan bod. Daarvan zijn er in de optie springen 73 BWP’ers en 38 niet-BWP’ers aangemeld. In de optie dressuur zijn er negen hengsten aangemeld, waarvan vijf BWP’ers en vier uit andere stamboeken. Al deze hengsten komen van 18-20 januari in actie in het Azelhof te Lier.

De ‘oudere’ hengsten komen rechtstreeks naar de Derde Fase (15-17 maart) in Hulsterlo te Meerdonk. Dit zijn er nog dertien (waarvan een dressuur). In totaal zijn er dus 133 hengsten aangemeld voor de BWP Hengstenkeuring 2018.

Cornet Obolensky en Thunder van de Zuuthoeve

Cornet Obolensky en Thunder van de Zuuthoeve leveren beiden met acht directe zonen de meeste hengsten.

Van Cornet Obolensky zijn dit: Petit Cornet vd Rostal, Popeye van ’t Klavertje Vier, Picasso van de Zwartbleshoeve, Palm Beach JW van de Moerhoeve, Cohiba by Picobello Z, Cariati d’Elsendam Z, Cornetto DB Z.

Van Thunder van de Zuuthoeve zijn dit: Thiamo Z, Otis van den Eikenbos, Pepitto van het Bokt, Peak of Ballmore, Porto Rico van het Leliehof, Paganai, Pacquiao WDH, Palermo van ’t Looveryck en Peter-Pan.

 

Klik hier voor de volledige lijst

Bron: BWP

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook