Ga naar hoofdinhoud

BWP Elite Veulenkampioenen van Vitalis en For Ferrero

Volle broer For Ferrero onder Kim Koolen. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Lambert Cuppens was vorig jaar al door het dolle toen zijn fokproduct Steenakkers Diamant (For Ferrero x Lord Sinclair I) tot nationaal kampioene werd benoemd, maar dit jaar kon hij zijn geluk helemaal niet op. Volle zus Ta Vita der Steenakker herhaalde het succes en kreeg het kampioenslint omgehangen. Vitalis (Vivaldi x D-Day) leverde de reservekampioene bij de merrieveulens én de kampioen bij de hengstveulens.

Zijn zoon Titalis van de Kempenhoeve (mv. Stedinger) overtuigde de jury met zijn opvallende manier van bewegen en werd met 87 punten als kampioen aangewezen. Hij verwees Tyrel van de Guldennagel (Pegasus van de Guldennagel x Canabis Z) naar het zilver en Talentino VD (Just Wimphof x Fidertanz I) naar het brons.

Ta Vita der Steenakker

Vitalis had met T-Vitaniro van ’t Westhof (mv. De Niro) nog een ijzer in het vuur bij de merrieveulens, maar zij moest het hoofd buigen voor nationaal kampioene Ta Vita der Steenakker (mv. Lord Sinclair I), die de jury – net zoals haar zus vorig jaar – helemaal wist te bekoren. Het brons ging naar Topgirl van de Kempenhoeve (Fürst Toto x Quaterback).

Uitslag hengstveulens.
Uitslag merrieveulens.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook