Ga naar hoofdinhoud

BWP veiling hengsten nu ook online

Bij de vijfde editie van de hengstenveiling op de laatste dag van de BWP hengstenkeuring worden in 2019 een aantal dingen aangepast en vernieuwd. Onder andere het online veilen van hengsten die niet op de derde dag van de keuring worden voorgesteld is een van die aanpassingen.

Eerdere jaren konden de hengsten geen acte de présence gaven op de derde dag van de hengstenkeuring alleen op de reguliere wijze worden geveild. In de aankomende editie is het voor de eigenaren mogelijk deze hengsten via een online veiling aan te bieden. Deze online veiling zal aansluitend worden gehouden op de live veiling.

Videomateriaal

Er wordt ook meer aandacht besteed aan het voorstellen van de te veilen hengsten door het beschikbaar maken van videomateriaal. In de eerste helft van december zal een videodag worden georganiseerd door het BWP. Potentiële kopers kunnen daarbij via hun eigen dierenarts de keuringsrapporten opvragen.

Online bieden

De derde en laatste vernieuwing is de mogelijkheid om tijdens de live veiling online mee te bieden. Hiermee hoopt het BWP de veiling nog aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor internationale kopers. Sven Bols en Tom van de Vijver zijn de nieuwe aanspreekpunten voor degenen die informatie willen over de veilinghengsten.

Bron: Horses.nl/BWP

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook