Ga naar hoofdinhoud

Collectie BWP Top Stallion Auction 2020 bekend

Op 18 januari is het hippisch centrum Azelhof het toneel voor de BWP Top Stallion Auction 2020. Enkele van de aangeboden hengsten zijn Rio vd Withoeve (v. Untouchable), Rolex du Genet (v. Matisse de Mariposa), Charming Boy SDW Z (v. Comme il Faut) en Rido van den Aard (v. Naxcel V).

De hengsten die tijdens de BWP Top Stallion Auction onder de veilinghamer zullen gaan, hebben de eerste fase van de BWP-hengstenkeuring met goed gevolg afgelegd. Dit is het garantiebewijs dat ze voldoen aan de strenge eisen van het diergeneeskundig onderzoek. De 20 aangemelde hengsten moeten ook de tweed dag van de hengstenkeuring een positief advies hebben gekregen voordat ze daadwerkelijk opgenomen worden in de veilingcollectie. De veiling is zowel live in de Azelhof als online te volgen.

Rio vd Withoeve

Rio VD Withoeve heeft Untouchable (v. Hors la Loi II) als vader die onder verschillende ruiters presteerde op internationaal vijfsterrenniveau. De moederlijn bracht ondermeer de AES goedgekeurde hengst Grenoble van de Withoeve (v. Wandor van de Mispelaere) en meerdere internationale springpaarden zoals Spike VD Withoeve (v. Sting vd Withoeve) die onder Grégory Wathelet in het 1.60m loopt.

Rolex du Genete

In Rolex du Genet komt Belgisch en Holsteinerbloed samen. Rolex is via zijn moederlijn verwant met internationale springpaarden zoals Catalux (v. Catano) die 1.40m loopt onder Cedric Becat. Rolex du Genet won in 2017 op het veulenkampioenschap in Moerbeke de B-reeks van de hengstveulens.

Charming Boy

Charming Boy SDW Z is een zoon van Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky). Marcus Ehning en Comme Il Faut wonnen in 2019 o.a. in Hickstead en Chantilly. In de moederlijn vinden we spring-, maar ook meerdere eventingpaarden.

Rido vd Aard

Uit de moeder van Rido van den Aard, Quida van den Aard,  komen onder andere. Wonami van den Aard (v. Bon Ami) liep 1.60m onder Olivier Guillon en Ballerina van den Aard (v. Heartbreaker) die in het 1.50m wordt uitgebracht door Niels Fockaert.

Klik hier voor het volledige aanbod hengsten.

Bron: Horses.nl/BWP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!