Ga naar hoofdinhoud

Een dressuur- en zes springhengsten krijgen BWP elitepredicaat

Naast de zes ambassadeur-titels (de hoogste BWP-onderscheiding) krijgen ook zeven hengsten het elitepredicaat op de BWP hengstenkeuring in Lier. Het gaat om de zes springhengsten Uncanto di Villagana (v. Canturo), Havanna v/d Brouwershoeve (v. Griseldi), Jilbert van ’t Ruytershof (v. Numero Uno), El Torreo de Muze (v. Taran de la Pomme), Kafka vd Heffinck (v. Calvaro) en Dieu Merci van T&L (v. Toulon). Ook een dressuurhengst krijgt het elitepredicaat: H-Ekwador (v. Heraldik XX).

De hengsten H-Ekwador, Uncanto di Villagana en Havanna v/d Brouwershoeve zijn er vrijdag op de hengstenkeuring bij om gehuldigd te worden. Uncato di Villagana wordt door de Belgische Rachel Steffen uitgebracht op internationaal 1,60 meter-niveau. De twee jaar jongere D&J Havanna wordt op hetzelfde niveau uitgebracht door Dries Dekkers.

Internationaal

Ook de andere vier springhengsten zijn succesvol in de sport. De pas tienjarige Jilbert van ’t Ruytershof loopt internationaal succesvol onder Constant van Paesschen en bracht reeds al vier goedgekeurde zonen voort, waaronder de KWPN-gefokte Jewel of Jilbert. Braziliaan Bernardo Alves springt met El Torreo de Muze internationaal op 1,50 meter-niveau en Kafka van de Heffinck op 1,60 meter onder Portugees Rodrigo Giesteira Almeida. Dieu Merci van T&L loopt onder Frederic Vernaet in het 1,50.

H-Ekwador

De in Polen gefokte H-Ekwador presteerde jarenlang onder het zadel van de Poolse amazone Katarzyna Milczarek, maar werd in het najaar van 2013 overgenomen door Marc-Peter Spahn. De onder meer bij het KWPN en Oldenburg erkende hengst was actief tot en met de Grand Prix dressuur. Hij tekent voor het vaderschap van de goedgekeurde hengst Hambacher (mv. Coriander).

Bron: BWP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook