Ga naar hoofdinhoud

Eldorado van de Zeshoek en United gehuldigd als BWP-ambassadeurs

Op de tweede fase van de BWP Hengstenkeuring in Lier zijn de  vier nieuwe BWP-ambassadeurs en tien nieuwe elitehengsten gehuldigd. Onder de vier nieuwe BWP-ambassadeurs de Team Nijhof-hengsten Eldorado van de Zeshoek (v. Clinton) en United (v. Krack C), die familie Nijhof samen met Joop van Uytert en de Gebroeders Brouwer in bezit heeft.

Zowel Eldorado van de Zeshoek als United zijn hengsten die bijzonder opvallen met hun nafok in de sport en worden daarom gehuldigd met het hoogste BWP-predicaat voor hengsten, het ambassadeurschap. Vooral Eldorado van de Zeshoek, vorig jaar door het KWPN keur verklaard, doet het goed op de HorseTelex Results Ranking waarbij alle resultaten in de internationale wedstrijdsport worden meegenomen. Eldorado van de Zeshoek klimt steeds verder omhoog, op dit moment staat hij 42ste op de A-ranking (nafok van alle leeftijden/minimaal 100 nakomelingen in de sport), 8ste op de B-ranking (nafok t/m 15 jaar/minimaal 80), 7de op de C-ranking (nafok t/m 13 jaar/minimaal 60) en 5e op de D-ranking (nafok t/m 11 jaar/minimaal 40).

Bamako de Muze en Littorio

Nog twee hengsten zijn vanaf dit jaar BWP-ambassadeur. Het gaat om Bamako de Muze (v. Darco) bij de springhengsten en Flemmingh’s halfbroer Littorio (v. Lord) bij de eventinghengsten. Bamako de Muze doet het net zoals Eldorado van de Zeshoek ook goed op de HorseTelex Ranking. De zoon van topmerrie Fragance de Chalus staat onder andere 4e op de C-ranking.

Tien nieuwe elitehengsten

Tien hengsten krijgen de BWP-elitestatus. Het gaat daarbij om één dressuurhengst en tien springhengsten. De elitedressuurhengst is Genesis (Jazz x Silvano N) van Stoetterij de Begijnhoeve. De springhengsten zijn Mithras de Regor (Elvis ter Putte x Darco), Mr Idol S (Plot Blue x Darco), Kasanova de la Pomme (Bamako de Muze x Malito de Reve), Kaiser van het Lambroeck (Nabab de Reve x For Pleasure), Inonstop van ’t Voorhof (Nonstop x Fortuin Z), Clicksem (Cardino x Littorio), Deister (Quidam de Revel x Carthago), Eras St Hermelle (Vargas de St Hermelle x Andiamo en Tamerino (Voltaire x Landgraf I).

Bron: Horses.nl/BWP

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!