Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: Quinten Begijnhoeve van Van Puijenbroek kampioen

Quinten Begijnhoeve (v. Heros Begijnhoeve)

Oranje boven in België. Bij het stiefkindje van de Belgische fokkerij althans, de dresuurpaarden. Na de derde fase van de BWP-hengstenkeuring, de zadeltest, werden vandaag zes dressuurhengsten goedgekeurd. Drie van die zes hengsten hebben een Nederlandse eigenaar. Quinten Begijnhoeve (Heros Begijnhoeve x Ferro) van fokker Stoeterij De Begijnhoeve (Rob van Puijenbroek en Tommie Visser) werd tot kampioen uitgeroepen. 

De BWP-goedgekeurde Heros Begijnhoeve (Vivaldi x Havidoff) maakte een goede indruk met zijn eerste jaargang. De nu zevenjarige hengst kreeg uit die jaargang twee hengsten goedgekeurd bij onze Zuiderburen. Naast de kampioen Quinten Begijnhoeve was dat Lincom’s Lord Heros CL (Heros Begijnhoeve x San Remo) van fokker en eigenaar Cor van der Linden.

Fijne Millennium

Stoeterij De Begijnhoeve kreeg ook nog een fijne zoon van Millennium goedgekeurd bij het BWP. Het gaat om Le Premier Begijnhoeve die door Rob van Puijenbroek werd gefokt uit de merrie Fenity (v. Tango). Zowel Quinten Begijnhoeve als Le Premier Begijnhoeve komen ter dekking bij De IJzeren Man.

Look Out en For Ferrero

Frans en Martien Burgers, die onlangs ook al de door hen gefokte Kane (v. Dream Boy) kampioen zagen worden in Zweden, hadden opnieuw succes in het buitenland met een dressuurhengst. De zelfgefokte Look Out (Franklin x Jazz) werd goedgekeurd in België. Een goedkeuring was er ook voor de inmiddels zesjarige KWPN-verrichtingtopper For Ferrero (For Romance I x Don Crusador) van Stal Van de Sande. Daarmee werd For Ferrero goedgekeurd in zijn thuisland, hij  werd namelijk in België geboren.

De enige Belgische inzending die groen licht kreeg, was Jack Sparrow DE (Desperado x Negro) van Katia Smets. Ook aan deze hengst, die vorig jaar in de finale van de Pavo Cup liep, zit nog een Nederlands tintje: hij is KWPN-geregistreerd.

KWPN-kampioensringhengst Louis ter Kwincke niet goedgekeurd

Niet uitsluitend Oranje boven in Opglabbeek: de nummer 7 van de KWPN Hengstenkeuring 2019 Louis ter Kwincke (Easy Game x Damon Hill) van Kees van den Oetelaar, Arjan Bekkers en De Roshoeve werd niet goedgekeurd. Ook Rico (Rosengold x Sandro Hit), die bij het KWPN in de tweede bezichtiging naar huis werd gestuurd, haalde het niet in België. In totaal werden acht hengsten afgewezen.

Quinten Begijnhoeve

Le Premier Begijnhoeve

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook