Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: 42 springhengsten en 5 dressuurhengsten naar 3e fase

BWP Hengstenkeuring

De tweede fase van de BWP Hengstenkeuring in Lier zit er op. 42 springhengsten (33 BWP-hengsten en 9 niet-BWP-hengsten) en vijf dressuurhengsten mogen naar de derde fase, de zadeltest. HK-commissievoorzitter Stefaan De Smet spreekt van een betere jaargang dan vorig jaar.

Voorzitter van de hengstenjury Stefaan De Smet zei gisteren over deze jaargang: “Wij zijn zeer tevreden, het is een betere jaargang dan vorig jaar. Bij de exterieurkeuring gisteren zagen we al royaal ontwikkelde, correcte paarden. Na gisteren waren we erg hoopvol en dat werd ook bevestigd. Alles is goed en rustig verlopen. De hengsten toonden zich goed, we hebben veel goede springers gezien.”

Drie Nederlandse inzendingen

Bij de springhengsten werden drie Nederlandse inzendingen doorverwezen naar de zadeltest. Cat.nr 7 Topaze VD (Canturano x Diamant de Semilly) van Hagenhorst Horses, cat.nr 27 Toronto M (El Barone 111 Z x Erco van ’t Roosakker) van Willem Greve en cat.nr 30 Talifax van ’t Roth (Halifax van ’t Kluizebos x Calypso III) van Asbo BV.

Dressuurhengsten

Na de eerste selectie mochten vijf dressuurhengsten terugkomen voor het longeren, die vijf mogen ook allemaal terugkomen onder het zadel. Voorzitter van de hengstenjury dressuur, Jef Govaerts: “De kwaliteit van de hengsten ligt hoger dan vorig jaar, wat het keuren makkelijker maakt. De meerderheid van de hengsten beschikt over drie goede basisgangen, wat heel belangrijk is. Qua bouw lijken het paarden met een toekomst en ook qua mentaliteit hebben ze een goede indruk nagelaten. We zitten binnen de jury duidelijk op dezelfde golflengte en ook dat is aangenaam werken.”

Ook hier zijn er Nederlandse inzendingen: cat.nr 69 Beethoven (Belissimo M x Fürst Heinrich) van Kees van den Oetelaar en stal Jansen en Jansen BV en cat.nr 72 Romanov’s Fiesta (Romanov x Sandro Hit) van Hengstenhouderij De IJzeren Man.

Klik hier voor de hengsten die zijn aangewezen voor de derde fase

Collectie
Collectie op HorseTelex
Programma
Livestream

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.