Ga naar hoofdinhoud

Casall-veulens maken indruk bij Fohlenchampionat Bad Segeberg

Kampioene bij de merrieveulens, Cascadello x Con Air

De succesvolle hengst Casall heeft het afgelopen weekend duidelijk zijn stempel gedrukt op het Fohlenchampionat van het Holsteiner Verband in Bad Segeberg. Zijn zoon Cascadello leverde de kampioene, de nummer vier en de nummer vijf bij de merrieveulens. Bij de hengstveulens tekende Cascadello voor het vaderschap van het als vijfde geplaatste hengstveulen, terwijl Casall zelf bij de hengstveulens als vader van de reservekampioen, nummer drie en nummer vier te boek staat.

Reimer Detlef Hennings fokte de kampioene bij de merrieveulens uit merrie Venetia I (Con Air x Caretino). Hij heeft daarmee teruggefokt op Caretino, die ook de vader van Casall is. Dat bleek een goede keus. “Idealer kan je een veulen niet krijgen, ze beweegt zich constant in een prachtige oprichting”, vertelt Hans-Joachim Ahsbahs, voorzitter van het Holsteiner Verband en tevens lid van de beoordelingscommissie.

Het reservekampioenschap was voor een Cash and Carry-dochter. Iduna von Voglgut komt uit de fokkerij van Mario Habring, die woonachtig is in Oostenrijk. Ze is een opvallend en modern veulen en toonde erg goede gangen. Ze was speciaal voor het kampioenschap naar Bad Segeberg gereisd.

Op de derde plaats eindigde een dressuurgefokt veulen die overtuigde met haar bewegingen. Ze is een dochter van Bellissimo en de Ampère-merrie Dampera en werd gefokt door Thomas Horns.

Hengstveulens

De kampioen bij de hengstveulens, Amber x Lantaan.
De kampioen bij de hengstveulens, Amber x Lantaan.

Drie hengstveulens kregen na de eerste beoordelingsronde hetzelfde puntenaantal toebedeeld en deelden de koppositie, waardoor het cijfer voor de totaalindruk de doorslag gaf. Als kampioen werd een Amber x Lantaan-hengstveulen naar voren geroepen. Het veulen van fokker Günter Fielmann was volgens Ahsbahs de terechte winnaar. “Een waardige winnaar, een veulen met veel type dat extra kan bewegen”, vertelt de voorzitter.

Een groot hengstveulen van Casall, gefokt door Klaus-Peter wiepert uit een Diarado-merrie, eiste het reservekampioenschap op. Het bekoorde de jury door zijn bewegingen met veel takt en oprichting.

In combinatie met een Lordano-merrie bracht Casall ook de nummer drie. Ahsbahs was onder de indruk van het hengstveulen van Johannes Hansen. “Een perfecte bovenlijn voor een springpaard”, aldus Ahsbahs.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Holsteiner Verband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook