Ga naar hoofdinhoud

Cascadello-Boy RM en Cornet’s Boy RM gekwalificeerd voor Bundeschampionate

Cornet's Boy RM (v. Cornet Obolensky) Foto: Jacquelien van Tartwijk

De vijfjarige Hannoveraans goedgekeurde Cascadello Boy RM (Cascadello x Balou du Rouet) en de zesjarige KWPN- en Hannoveraans goedgekeurde Cornet's Boy RM (Cornet Obolensky x Collin L) zijn voor de Bundeschampionate in Warendorf gekwalificeerd. Beide hengsten van Syndicaat Rhein-Maas kwalificeerden zich in Rommerskirchen, respectievelijk met een 8,4 en een 8,3. 

De in de tweede bezichting bij het KWPN gestrande Cascadello Boy RM, die slaagde voor zijn Duitse verrichtingstest met een 8,31, won de rubriek voor vijfjarigen in Rommerskirchen. De met 75,5 punten bij het KWPN ingeschreven Cornet’s Boy werd met een 8,3 gedeeld tweede. Beide hengsten van Syndicaat Rhein-Maas (een samenwerkingsverband van Josef Wilbers, Otmar Eckermann, Ernest Bloemen, Marcel van Helden en Sjaak Bindels) werden gereden door Inga Schuurman.

Er zijn nog meer ‘Nederlandse’ gekwalificeerden: Niels Kersten reed de vijfjarige Camalot (v. Cabachon) van Gestüt Lewitz naar een 8 en Bart van der Maat kwalificeerde zich met Cappuccino (v. Cachas) van werkgever Rolf Göran Bengtsson met een 8,7.

Selecties aan de gang

De selecties voor de Bundeschampionate zijn al volop aan de gang. Bij de springpaarden zijn er al meerdere paarden met een 9 geselecteerd: de vijfjarige Oak’s Groves Cedrus (Calido I x Pilot, 9,0) en de zesjarigen Alaba (Arpeggio x Cassini Boy, 9,0), E’Loise D (Spartacus x Clarimo, 9,2), Mick Checkter (Montelini x Cellestial) en Policeman (Perigueux x Acord II, 9,3). Bij de dressuurpaarden zijn de hoogste scores tot nu toe voor Destacado (v. Desperados) met Matthias Alexander Rath (8,9) en Levissaro (v. Lissaro) met Sonja Marie Ellerbrock (8,9). Hier staat ook een Hollandse naam tussen de geselecteerden: Robin van Lierop met PSI-aankoop Zum Gluck.

Klik hier voor de voorlopige lijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook