Ga naar hoofdinhoud

Cascaralda G Z wint Open Kampioenschap vrij springen in Panningen

Kampioen 2 jr, Cascaralda I

Vrijdag 29 maart streden drie groepen jonge springpaarden om de titel op het Open Kampioenschap vrij springen in het Limburgse Panningen. Kampioen bij de 2-jarige merries was  Cascaralda G Z, een nakomeling van Cascadello I, die veel kwaliteit op de sprong toonde.

Locatie voor deze Wijnen Welten Springcompetitie was Hippisch Centrum De Vosberg in Panningen. De beoordeling van de 2-, 3- en 4-jarige springpaarden was in handen van Luc Tilleman en Patrick Vandereyt. In totaal deden zo’n 33 paarden mee in de race naar de kampioenstitel.

2-jarigen

Uit de kleine groep 2-jarigen kwam Cascaralda G Z als winnaar uit de bus. Deze merrie, gefokt en in eigendom van John Geerets, is een afstammeling van Cascadello I en afkomstig uit de bekende Aralda-stam: Dutch Capitol x Ramiro x Silbersee. De jury oordeelde als volgt: royaal ontwikkelde merrie die goed in het model staat, ze toont veel balans in de galop, kwaliteit op de sprong en veel vermogen. Met een eindscore van 84% behaalde ze daarmee tevens de hoogste score van de avond.

3-jarigen

Bij de 3-jarigen liep Aganaminka van het Gerendal (Agana van het Gerendal x Mr. Blue) van Ben Verheij aan kop. De schimmelmerrie toonde mooie reflexen en liet veel vermogen zien, waarvoor ze 79% als score mocht noteren. Als tweede mocht Lady Alda HS (Edinburgh x Charisma) van Jos en Trudi Houwen zich opstellen. Deze knappe merrie toonde net als haar vader een hele fijne galop en combineerde dit met reflexen en vermogen. De jury beoordeelde haar optreden in de baan met 78,50%. Als derde eindigde Littoriane O van fokker en eigenaar Adrie van Oerle. De bloederige Vittorio-dochter uit een Numero Uno-moeder was erg voorzichtig, toonde mooie reflexen en opende achter extra. De jury oordeelde dat dit paard nog wat aan kracht moet winnen, maar dat het een fijn paard voor de toekomst is.

4-jarigen

Tot slot kwam er een kleine groep 4-jarigen in de baan. De winnaar in deze categorie werd Papilou (Pilothago x Co-Pilot) van de heer Adam uit Stolberg (Duitsland) met 78,50%. Deze hengst van Pilothago moest even wennen aan de ambiance, maar wist later te overtuigen als een compleet springpaard. Als tweede eindigde de merrie Klarina-W van Jos Wouters (Thunder van de Zuuthoeve x Larino). Kir Royal AG (Zirocco Blue x Corland) van Alex Gisbertz werd derde. 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook