Ga naar hoofdinhoud

Cataleya met 100.000 euro duurste op Holsteiner voorjaarsveiling

Cataleya Foto Holsteiner Verband

De vijfjarige merrie Cataleya was gisteren het duurste paard op de voorjaarsveiling van het Holsteiner Verband in Elmshorn. De dochter van Castelan II werd voor 100.000 euro afgeslagen en blijft in Duitsland. De duurste driejarige werd de hengst Clifford (v. Clinton I), hij gaat voor 35.000 euro naar China.

De Castelan II-merrie Cataleya was het klapstuk van de avond. De bruine merrie uit de stam van de internationale springpaarden Cambridge (Daniel Meech/NZL) en Holiday (Sarah Segal/USA) was de enige die de ton aan euro’s haalde.

Casall-dochter

De zesjarige Casall-dochter Carla werd voor 65.000 euro afgeslagen en de merrie vindt haar nieuwe stal in Amerika. Ze komt uit de stam van onder meer de hengst Con Capitol. Drie paarden werden verkocht voor bedragen boven de 50 duizend euro. Commissario (v. Contender) bleef voor 53.000 in Duitsland. De merrie Clearly (v. Clearway) krijgt voor 51.000 euro een nieuwe baas in Indonesië. Hetzelfde bedrag werd betaald voor Cascafino (v. Cascadello I).

De gemiddelde prijs van de oudere rijpaarden was 31.900 euro, in totaal werd 957.000 euro omgezet.

Stam Asca Z en Lacrimoso

De duurste driejarige was de Clinton I-zoon Clifford. De hengst vertrekt voor 35.000 euro naar China. Ui dezelfde stam komen onder meer Christian Ahlmanns Asca Z en Lacrimoso HDC van Patrice Delaveau. De Tornesch-merrie Toronja werd voor 30.000 afgeslagen en blijft in Duitsland. Toronja is een halfzusje van het Grand Prix-paard Holiday by Solitour van Carsten-Otto Nagel.

De tien driejarigen brachten in totaal op 179.000 euro, met een gemiddelde prijs van 17.900 euro.

Klik hier voor de catalogus.
Klik hier voor de veilinguitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook