Ga naar hoofdinhoud

Catwalk en Garetto kampioenen op CK Overijssel

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de prachtige terreinen van CSI Twente vond vandaag de Centrale Keuring van Overijssel plaats. De zevenjarige krachtpatser Catwalk elite sport-dres (Voice) van Lens Nekeman uit Hasselt greep de titel bij de dressuurmerries en bij de springmerries ging de hoogste eer naar Garetto ster prok (Indoctro) van fokker Pieter Dolfsma uit Kampen.


De sterk bewegende en imponerende Catwalk presteerde al met succes in het Z2 en won het door haar bewegingsvorm van het zeer elegante kopnummer bij de driejarige merries: Gucci-S ster prok (Apache) van Arend van de Pol uit Bathmen. Dankzij haar aansprekende model en goede techniek in beweging kwam Gucci S op kop bij de driejarigen en mag ze als enige dressuurmerrie vanuit Overijssel naar de NMK.

Bij de springmerries nam de atletische Garetto (v.Indoctro) het in de kampioenskeuring op tegen de scherpe Verdi-dochter Fortaleza P (mv.Diamant de Semilly). Deze vierjarige merrie kwam op kop bij de oudere merries. Kampioensmerrie Galetto wist het meest te overtuigen, dankzij haar grootramige model, bloedopdruk en goede springpunten. De kopgroep bij de driejarigen bestond uit acht merries, op twee merries met een buitenlands registratienummer na mogen zij allen naar de NMK.

Bij de springveulens verdienden vijf veulens een ticket voor Ermelo. Tot kampioen werd de goed ontwikkelde Jaytaire C (El Salvador) van f/g A.A.J. Coremans uit Bentheim Gildehaus uitgeroepen. “Dat is een mooi gemodelleerd veulen met een actieve galop waarbij het achterbeen goed gebruikt wordt”, vertelde inspecteur Henk Dirksen, die heel tevreden is over deze springjaargang.

Kampioen bij de dressuurveulens werd de Charmeur-zoon Juventus van fokker D. van Norel-Prins uit Oldebroek en K. van de Scheer uit Kamperveen. Dit aansprekende hengstveulen beweegt met veel houding en kan goed schakelen. Hij mag samen met het beste merrieveulen naar Ermelo.
“We zijn heel tevreden over de keuring. Alles is goed verlopen en we hadden ook zeker bij de oudere merries veel kwaliteit in de baan. Bij de acht jaar en oudere merries kregen we veel merries met al goede sportprestaties te beoordelen en bij de driejarigen waren er een aantal met een goede test en/of goede springcijfers. Over het algemeen waren het correcte modellen en hebben we dus veel merries kunnen bevorderen”, licht Dirksen toe. Bij de acht jaar en oudere dressuurmerries kreeg onder meer de Lichte Tour-geklasseerde T Date M ster sport-dres (Metall) van H.G.J. Meijer uit Markelo graadverhoging.
Vier vierjarige en drie vijfjarige dressuurpaarden konden in Geesteren geselecteerd worden voor de Pavo Cup. De hoogste punten (85,5) gingen naar de vierjarige hengst Van Vivaldi (Vivaldi) van Sven Rothenberger. “Hij heeft een bijzonder mooi dressuurmodel en beweegt met veel techniek, balans en achterbeengebruik”, lichtte juryvoorzitter Gert van den Hoorn toe.
Bij de vijfjarigen deed Enrico STH (San Remo) van Lens Nekeman de beste zaken. Onder Nicky Snijder liep hij met veel kracht en takt naar 84,5 punten.
Bron: Horses/KWPN

Eén reactie op “Catwalk en Garetto kampioenen op CK Overijssel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook