Ga naar hoofdinhoud

CC Strider en Dayano winnen President Dressage Cup

De President Dressage Cup voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden werd afgelopen zondag gewonnen door CC Strider (Son de Niro x Ulster) en Dayano (Jazz x Kasparow). Testamazone Gerdine Maree voelde bij CC Strider de meeste aanleg: "Hij neemt je echt mee naar boven en heeft heel veel kracht."

“CC Strider is nog het minst ver in de africhting, maar hij pakte heel goed op wat ik van hem vroeg. Ik voelde bij hem gewoon heel veel kracht en potentie.” In de voorronde had de ruin van Kim Huysmans al een lichte voorsprong opgebouwd met zijn opwaartse beeld, correcte model en drie goede basisgangen. CC Strider komt uit UTV-merrie Dolly en is in bezit van amazone Kim Huysmans. Eerder werd de inmiddels ruin aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek.

Tweede bij de vijfjarigen werd elitemerrie President’s Cabola (Vivaldi x Ferro). “De merrie is verder in haar opleiding en heel goed afgericht door Philip van Ommen. Voor mijn gevoel mag ze nog iets meer lichaamsgebruik hebben. Ze heeft heel veel aanleg, laat zich goed sluiten”, aldus Gerdine Maree.

Bij de vierjarigen zegevierde de lichtvoetige en expressieve Dayano van Daniëlle van Mierlo. “Dayano is iets neerwaarts in zijn lichaam, maar dat voel je niet als je erop zit. Hij laat zich heel fijn rijden en biedt veel aan. Ik had echt het gevoel dat hij veel kan.” De zwarte ruin stapt ruim met veel souplesse en draaft met een heel mooie voorbeentechniek.

Onder Lisanne der Nederlanden eindigde elitemerrie en IBOP-topper Davina DVB (Johnson x Ulft) als tweede. Ze toonde een geweldige draf, veel kracht en een voorbeeldige houding. “De merrie heeft een heel goede stap. In draf kon ik helemaal niet de klik met haar krijgen. Dan zou ze zich losser moeten laten in het lichaam. Davina is een goed paard, maar nu kies ik voor het rijcomfort op Dayano”, lichtte Gerdine Maree haar keuze toe.

 

Bron: Horses / KWPN Zuid-Holland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook