Ga naar hoofdinhoud

CK Gelderland: Comme il faut levert voor tweede jaar op rij kampioen

Update
Springkampioene Gelderland: Liselottie W (v. Comme il faut) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Een sterke groep springmerries werd vanochtend al aangewezen op de stamboekopname in Ermelo en daaruit kon de jury zeven merries uitnodigen voor de kampioenskeuring die de Centrale Keurig van Gelderland afsloot. Het kopnummer was de Comme il Faut-dochter Lizelottie W en daarmee leverde Comme il faut voor het tweede jaar op rij de kampioen van Gelderland. De reservekampioene is ook een Cornet-kleindochter, Lilly komt uit de eerste jaargang  van Hermantico.  

P. van Wegen uit Raalte is de fokker van Lizelottie W en Lisman Stables International eigenaar. Van Wegen fokte haar uit Vuklahoma W elite PROK van Guidam. Juryvoorzitter Cor Loeffen was zeer te spreken over de charmante merrie. “Een aansprekend paard met veel merrieopdruk. Ze galoppeerde goed met veel ruimte maar kan ook heel gemakkelijk draven. Ze sprong gretig, met veel techniek waarvoor we een 9 gaven. Ook voor de reflexen en het vermogen konden we een 8,5 kwijt. De merrie kon heel goed doorschakelen op de sprong.”

Hermantico

Op de tweede plaats eindigde de Hermantico-dochter Lilly (uit Tarulon elite PROK van Lux), gefokt door en in eigendom van Edwin Agterhuis uit Hattem. “Een zeer goed ontwikkelde merrie met haar 1.73m. met aan aansprekende bovenlijn die met veel techniek sprong. Ze heeft goede verbindingen en toonde veel overzicht op de sprong, met veel vermogen en goede reflexen.”

Hotspot-dochter La Luna

Op de derde plaats werd de charmante La Luna geplaatst. Deze dochter van Hotspot (uit Heart of Flame ster PROK van Namelus R, fokker G. van Esterik uit Ochten) is een zeer elegante merrie met veel merrieopdruk. “Ze heeft een lange hals en een zeer correct gebruik van het achterbeen. In het springen was ze heel delicaat en scherp, en tooonde ze veel kwaliteit met goede reflexen.”

Eldorado en Grandorado

De goed in het rechthoeksmodel staande Lois werd vierde. De dochter van Eldorado van de Zeshoek (uit Bunera ster pref van Verdi, fokker H.B.,M. Groote Wolthaar uit Raalte) heeft veel merrieopdruk. Zij werd reeds op de keuring bij Nijhof opgenomen met een score van 85 voor het springen. En ook de als vijfde geplaatste Grandorado TN-dochter Lamara was al bij team Nijhof in het stamboek opgenomen. De gebroeders Bosch uit Luttenberg fokten haar uit Fiërama elite IBOP-spr van Warrant. ”Een royaal ontwikkelde merrie, met een iets degelijke opdruk, die iets meer jeugd zou kunnen uitstralen. Maar ze heeft goed gesprongen en was daarin heel constant in haar verrichting.”

Hoge springpunten

Herman Stapelbroek uit Vierakker is de fokker van de nummer zes, de Harley VDL-dochter Luciaza (uit Heradieza elite IBOP-spr PROK van Falaise de Muze). “Een royaal ontwikkelde merrie die goed kan draven en op de sprong heel voorzichtig was. Zowel voor de reflexen als het vermogen scoorde ze een 8,5.”
En de laatste merrie in de kampioenskeuring was de door L. T.M. Bramel uit Loerbeek gefokte Ladessa, een dochter van Nassau uit Dandessa ster IBOP-spr van Vigaro. “Een aansprekende langgelijnde merrie met een iets gezonken lendepartij. In het springen brak dat haar niet op, want met een 9 voor vermogen en 8,5-en voor reflexen en techniek deed zij dat zeer goed. Voor een hogere klassering had ze iets correcter moeten zijn in het fundament.”

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook