Ga naar hoofdinhoud

Challenge Cymbol draaft naar algemeen dagkampioenschap CMK Welsh

Challenge Cymbol Algemeen dagkampioen CMK Kootwijk NWPCS 2015 foto Vivian Hesen
De twaalfjarige Welsh A-merrie Challenge Cymbol (v. Vechtzicht's Hylander) werd vanmiddag verdiend verkozen tot algemeen dagkampioen van de centrale merriekeuring van het Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek in Kootwijk. Met veel allure en rasuitstraling draafde de voorlopige keurmerrie van Sjef Versleijen met overmacht naar de hoogste titel.

Het reserve dagkampioenschap ging naar de sectie B, naar de beste driejarige merrie Stougjeshoeve Estelle van de familie Verbaas. De Cwrtycadno Cymro-dochter viel op door lengte en ruime bewegingen.
In de sectie C was het kampioenschap voor Shamrocklake Bouncing Charity (v. Nebo Bouncing Rocket). De nu vierjarige merrie van Henri Leeuwenhaag eiste als jaarling in Kootwijk het algemeen dagkampioenschap op.
Maar drie pony’s verschenen voor de jury bij de Cobs. Kampioen werd hier de zevenjarige Bryneglur Rosina (v. Y Ddol Daniel), eveneens van de familie Verbaas.
Bij de NWR’s trok de zeer goed en lichtvoetig bewegende en royaal gelijnde driejarige Leuns Veld’s Boogie Woogie (v. Heitrak’s Marvin), van Toon Peeters, aan het langste eind. Bij de Partbreds was de hoogste eer voor de eveneens zeer sterk bewegende Bella Donna (v. Heidehof’s Don Diego) van de heer Rasker.

Lees woensdag de uitgebreide verslagen in De Paardenkrant.

Bron: Horses

2 reacties op “Challenge Cymbol draaft naar algemeen dagkampioenschap CMK Welsh

  • Hen Verhoeven

    Hallo,mooi stukje over CMK,maar waarom geen foto van Challenge Cymbol, de kampioene bij dit verslag ?????

  • Denise Dekens

    Hallo Henk. Uiteraard streven we er altijd naar een passende foto te plaatsen bij een bericht. Toen het bericht online kwam was er nog geen foto van Challenge Cymbol voor handen. Deze is er nu wel en is nu ook bij het bericht geplaatst. groeten Denise Dekens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook