Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Dujardin geeft twee 10-en aan Springbank II VH

Springbank II VH (v. Skovens Rafael) - Foto: SWB

De Zweeds gefokte Springbank II VH (Skovens Rafael x De Niro) van Andreas Helgstrand, Västra Hoby Stuteri en Tina Hennix heeft in zijn jonge leven al zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij kreeg een premie op de Deense keuring, won de 10-dagentest, won de 35-dagentest, won het Zweedse kampioenschap voor driejarigen en nu ook de prestigieuze Breeders Trophy. Charlotte Dujardin, die als testruiter Vilhelmborgs werd ingevlogen, is helemaal weg van de vos. "Een 10 is niet genoeg voor dit paard, ik wil 100 punten geven." 

Voor het derde jaar op rij testte Charlotte Dujardin de Zweedse jonge paarden in de Breeders Trophy. Eerder maakte ze Total Hope en Dragon Welt kampioen (ook met 10-en) en dit jaar bracht Springbank II VH haar het ultieme rijgenot. “I love him. Ik ben zo blij dat ik hem heb mogen rijden, het is niet alleen wat je ziet, maar ook wat je voelt als je er op zit. Een tien is niet genoeg, ik wil hem 100 punten geven.” Die mogelijkheid bood het Zweedse stamboek haar niet, wel gaf ze de voshengst zowel 10 voor de rittigkeit als voor de aanleg. Dat opgeteld bij 93 punten van de jury voor de voorstelling onder Springbanks vaste ruiter Severo Jurado Lopez zorgde voor een overtuigende overwinning.

Twee hengsten bovenaan

De Zweeds goedgekeurde Demand (Ampere x Don Schufro) volgde op gepaste afstand op de tweede plaats. Hij kreeg 82 punten van de jury en een 9,75 van Dujardin (9,5 voor rittigkeit/10 voor aanleg). Dujardin, die net zoals Isabell Werth niet zo’n fan is van het rijden van hengsten (“Hengsten zijn altijd een beetje tricky, ze kijken graag naar iets anders. Persoonlijk houd ik niet zo van hengsten, ik rijd liever ruinen en merries”), zette in Vilhelmsborg toch twee hengsten bovenaan. “Demand gaf me een goed gevoel. Hij is makkelijk in de hand en gelijk op twee teugels. De ruiter (Yvonne Osterholm, red.) heeft goed werk gedaan. Het is makkelijk om hier te zitten.”

Nog een Skovens Rafael

Op de derde plaats ook een nakomeling van de KWPN-erkende Skovens Rafael. De merrie Retina (mv. Quaterback) kreeg van de jury 80 punten en van Dujardin een 9 voor de rittigkeit en een 9,5 voor de aanleg. Volgens Dujardin is de merrie een Grand Prix-paard in de dop: “Ik zeg altijd dat een paard twee dingen moet kunnen om Grand Prix te gaan lopen: hij moet kunnen gaan zitten en hij moet de kracht hebben om te verkorten en te verruimen. Hier is dat beide aanwezig.”

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Tidningen Ridsport

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook