Ga naar hoofdinhoud

Charmeur maakt verpletterende indruk

Charmeur. Foto: Melanie Brevink

De KWPN-hengst Charmeur maakte vanmiddag in Ermelo een verpletterende indruk in de halve finale om de Pavo Cup voor vijfjarige dressuurpaarden. De door wijlen Huub en Tiny van Helvoirt gefokte dressuurcrack scoorde alom punten en kreeg de ultieme tien voor zijn draf. Zijn totaal kwam uit op een welverdiende 93 punten. Niet alleen toonde de hengst zijn kwaliteit middels zijn basisgangen, ook liet hij zich door Emmelie Scholtens uitstekend rijden en de aanleuning was voorbeeldig.

De tweede plaats was voor een andere WK Verden-ganger. Duval’s Capri Sonne verzamelde onder Dinja van Liere 88 punten. De winnaar van WK-brons imponeerde vooral met zijn galop. Spectaculair waren zijn tempowisselingen in deze gang. De derde plaats was voor de zeer complete Decor Cachet L, die onder Mirelle van Kemenade 86 punten verzamelde. De KWPN-goedgekeurde zoon van Jazz, die eveneens deelnam in Verden, excelleerde vooral in galop.

Op die vierde plaats opnieuw een KWPN-goedgekeurde hengst. Connaisseur bewoog met zeer veel takt en balans in drie gangen en liet zich door Emmelie Scholtens fantastisch rijden. De zeer krachtige, maar iets traag bewegende hengst kwam uit op 85,5 punten. Op de vijfde plaats eindigde Westpoint-nakomeling Casper, die onder Fransje van der Meer 85 punten verzamelde. De zesde plaats met 84 punten was voor WK-deelnemer Vitalis, die onder Hans Peter Minderhoud spectaculaire drafuitstrekkingen toonde met een zeer expressief voorbeen. Voor de stap scoorde de zoon van Vivaldi een 8.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

7 reacties op “Charmeur maakt verpletterende indruk

 • Han Coolen

  Dit noemen ze nu je eigen vlees keuren..
  Is dit een genoegdoening van Verden? Terwijl daar toch geen Duitsers hadden gejureerd.

 • Helena Oegstgeest

  Leuk, al die namen in blauw, krijg je de stamboom, beschikbaarheid sperma, op welk station, geweldig.
  Maar wat een teleurstelling: de naam van Dirk Willem Rosie staat ook in blauw…helaas geen stamboom etc.

 • N Bruijsten

  Niet alleen Huub van Helvoirt, maar ook Tiny is wijlen, alhoewel ik dat een wat nare omschrijving vind

 • Yvonne

  Geen genoegdoening voor Verden. Het is gewoon een geweldig sportpaard (even afwachten of het ook een geweldig fokhengst gaat worden). Iedereen is uniek en dus iedereen interpreteert een bestgaand paard ook op zijn/haar eigen manier.

  Twee wedstijden/keuring en je hebt altijd verschillende uitslagen. Niet meer als normaal. Gewoon je eigen keuzes maken en kijken wat je zelf belangrijk vindt.

 • Roland Hitze

  Genoegdoening van Verden??? Hij krijgt nu eindelijk gewoon de punten die hij verdiend, en dan nog niet eens overgewaardeerd!!!

 • H. Paerels

  Voorbeeldige aanleuning?
  Hoe is dat nu mogelijk met een afgesnoerde sperriem.

 • Paardengekkie

  Super gedaan, Charmeur! Je bent best beroemd geworden! Ik hou van paardjes zoals jij! <3 Groetjes een Paardengekkie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook