Ga naar hoofdinhoud

Charmeur-nakomelingen gevraagd in Deurne

Hercules E
Afgelopen zaterdag pakte de SELL veulenveiling in Deurne, na een jaar afwezigheid, de draad weer op en organiseerde haar 29e veulenveiling in het NHC centrum in Deurne. Voor volle tribunes verliep de veiling enigszins moeizaam en moest de organisatie genoegen nemen met een gemiddelde verkoopprijs van krap 4.200 euro per geveild veulen.

De organisatie verdiende beter in de fraai aangeklede hal en strak georganiseerde veiling, maar voelde ongetwijfeld de gevolgen van de economische crisis en de daaraan gekoppelde terughoudendheid van de kopers. Twee Charmeur-nakomelingen brachten prima prijzen op. De zwartbruine hengst Hercules E van fokker H.F. Ebbers uit Ottersum werd voor 11.000 euro verkocht aan de Lisman Stables. De fraaie blikvanger van Charmeur uit Wendelin elite, sport(dr), EPTM(dr) (Sir Sinclair x Ferro) was goed ontwikkeld en bewoog uitstekend.

Het merrieveulen Hibiscus N.D. (Charmeur uit Sarina v.d. Klumpert ster prok v.Havidoff) van fokker H. Nabuurs uit Boxmeer bracht 9.250 euro op. De moeder van de zeer fors ontwikkelde Hibiscus leverde al meerdere veulens aan SELL Deurne waaronder prijstopper Dude (v.Vivaldi) die in 2008 maar liefst 52.000 euro opbracht en in 2011 reservekampioen van de KWPN-hengstenkeuring werd.

Tussen de twee Charmeur-nazaten nestelde zich het hengstveulen High Five (Indoctro x Lux) van fokker J. van Gestel uit Hilvarenbeek met 9.750 euro. Moeder Uzella (Lux x Kastello) is een volle zus van de Brabantse kampioenen Duzella (later ook NMK kampioene) en Ezella.

De opbrengst van de hengstveulens was met gemiddeld 4.214 euro vrijwel gelijk aan de opbrengst van de merrieveulens met 4.172 euro.

Bron: Horses / Horsetelex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.