Ga naar hoofdinhoud

Charmeur-zonen kunnen geen potten breken

De laatste dressuurdag van de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring konden de vele zonen van Charmeur geen potten breken. Wel werden er 5 van de 17 geselecteerd voor de volgende ronde waarvoor deze dag totaal 22 hengsten in aanmerking kwamen. Daarmee komt het totaal op 79 met nog de nakeuring te gaan.

“We zullen zien wat het wordt, we hebben vandaag weer zonen van andere vaders gezien en hebben van alle wel wat mee. Het fundament was vandaag gemiddeld wel weer een stuk beter en er zitten weer een aantal interessante hengsten bij”, zo laat juryvoorzitter Wim Ernes weten.

Charmeur geeft vaak degelijke hengsten met veel front die het in het achterbeengebruik en vaak ook in stap wat lieten afweten. Een hele aansprekende zoon is de niet te grote jeugdige 486 (mv. Jetset), die met een goede techniek van draven met afdruk, tact en ruimte door de baan ging. Ook de in Oldenburg goedgekeurde 480 (mv. Special D) is een mooi gelijnde Charmeur-zoon met een goede draftechniek en veel ruimte in galop. Zijn stap hield niet over.

Ook de zonen van Bretton Woods waren nog niet overtuigend en zouden vaak meer bergop mogen bewegen. Van de elf zonen werd alleen 463 (mv. Scandic) doorverwezen, maar dit betreft wel een van de betere van de dag. De atletische gebouwde hengst met een mooie hals kan verruimen en verkorten in draf maar ook zijn stap zou beter mogen zijn.

Bordeaux leverde met vier doorverwijzingen twee knappe zonen in 449 (mv. Florencio ), een aansprekend dressuurmodel met veel hals en nette bewegingen en 455 (mv. Montecristo), en goed ontwikkelde hengst met veel houding en souplesse.

Een goede galop en actief achterbeengebruik toonde 456 (Breezer x Special D). Bon Bravour scoorde met twee van de drie zonen en Bojengel kreeg twee van de acht zonen een ronde verder. Van Chippendale mogen van deze dag drie van de vijf zonen naar Den Bosch.

Klik hier voor de liveblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook