Ga naar hoofdinhoud

Christine Jamar sluit seizoen goed af

Gallardo J
De door Christine Jamar gefokte Gallardo J, in eigendom van Sjeik Amar, heeft op het WK voor Arabische volbloedpaarden in Parijs de wereldtitel behaald. Eerder dit jaar was Gallardo J ook al in de beste in de All Nations Cup in Aken en in oktober kampioen op het EK in Lier. Dankzij deze drie prestaties won de driejarige hengst de Tripple Crown.

Afgelopen weekend werd in Villepente (Parijs) het WK voor Arabische volbloedpaarden georganiseerd. “Het wereldkampioenschap is de laatste wedstrijd van het seizoen” zegt Christine Jamar, fokker van Arabische volbloedpaarden en organisator van het EK in Lier eerder dit jaar. “De paarden komen vanuit heel de wereld maar België moet als klein land niet onderdoen voor andere landen.”

Sjeiks, prinsen en rijke zakenlui

“Omdat onze paarden zo goed zijn is het quasi onmogelijk om ze in België te houden. Ruim 80% van de deelnemers behoort toe tot sjeiks, prinsen en rijke zakenlui uit het Midden-Oosten. Gallardo J was één van mijn paarden. Vorig jaar heb ik mijn oogappel verkocht maar ik ben hem blijven volgen. De band tussen ons is zeer innig en ik ben trots op wat hij gepresteerd heeft. Ik heb het dan niet alleen over afgelopen weekend maar over het volledige seizoen. Winnaar van de All Nations Cup, het EK en WK zorgt ervoor dat hij de Tripple Crown wint. Dit is een zeer uitzonderlijke prestatie en een primeur voor de Belgische paardensport”,  aldus de Belgische fokster Jamar.

 

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.