Ga naar hoofdinhoud

Cian O’Connor biedt vanuit Tryon 21.000 euro voor Cassanova PB

Cassanova PB (v. Cornet Obolensky) - Foto: Wendy Scholten

Vanaf de Wereldruiterspelen in Tryon kwam op SELL Veulenveiling Brabant het winnende bod van 21.000 euro binnen voor Cassanova PB (Cornet Obolensky x Quaprice Z). Nieuwe eigenaar is de Ierse topruiter Cian O’Connor, die de grootmoeder Cutting Edge op 1.50m niveau reed en al snel geïnteresseerd was in dit schitterende grootramige hengstveulen van fokker Peter Bastiaansen uit Tilburg. Gemiddeld brachten de veulens 6.764 euro op. 

Cian O’Connor, eerder enkel gefocust op gereden paarden, heeft zijn stal uitgebreid met een afdeling opfok en opleiding en heeft afgelopen weken op enkele veilingen geïnvesteerd in veulens uit prestatiestammen.

Gemiddeld 6.764 euro

SELL Veulenveiling Brabant, dit jaar op zaterdag 22 september en een paar weken later georganiseerd dan gewend, kende weer een grote belangstelling in de sfeervol aangeklede Manege Heijligers in Asten. Een handvol veulens werd helaas niet verkocht, maar de overige brachten een gemiddelde prijs van 6.764 euro op. Tien veulens gingen voor 10.000 euro en meer van de hand en veertien tussen de 7.000 euro en 10.000 euro.

‘Zeer tevreden’

“We zijn zeer tevreden”, vertelt SELL Veulenveiling Brabant-voorzitter Anton van Limpt. “Dit jaar hadden we een heel stabiele veulencollectie, de VIP zat helemaal vol, er was belangstelling vanuit het buitenland, maar er zijn ook veel veulens lokaal verkocht. Ik heb veel tevreden fokkers gesproken. Ik denk dat we mogen spreken van een eerlijke veiling met mooie, marktconforme prijzen.”

Kopers snel gevonden

Voor de complete veulens met veel sportgegevens in de pedigree waren de kopers snel gevonden. Herman Seiger investeerde 16.000 euro in Nashville-Terma (Halifax van het Kluizebos x Contendro I x Guidam), door Wim van Gestel uit Hooge Mierde gefokt uit de volle zus van de KWPN-hengst Brainpower die 1.50m sprong met Willem Greve. Voor Uccello van Alle Winden Z (Untouchable x Lys de Darmen), geboren op Tacx Stables in Wassenaar, werd 11.000 euro betaald.

Weer duur Texel-veulen

Voor 14.000 euro werd de jonge, maar zeer beloftevol bewegende Naz Nyle Texel (Glock’s Toto jr. x Jazz x Burggraaf) afgeslagen door veilingmeester Frederik de Backer. Wim van der Linden en Grieteke Oldenburger fokten het hengstveulen uit de ZZ-Licht-dressuurmerrie Evieta Corieta Texel en kregen er 14.000 euro voor. De opvallende Nero van de Baanse (Franklin x Charmeur) uit de fokkerij van P.P.W. Janssen uit Overloon kwam voor 12.000 euro in handen van Nico Witte.

Franklin en Double Dutch

Dressuuramazone Lotte van den Herik mag in de toekomst aan de slag met de fantastisch bewegende Nandoe Dorette (Franklin x Farrington), door Hans Koopman gefokt uit de stam van Don Juan de Hus. Het merrieveulen bracht 10.500 euro op. Voor 500 euro meer werd New Dutch Gold (Double Dutch x Negro) van fokker Henri van Gils afgeslagen.

Thiago Ribas da Costa koopt er drie

Drie veulens werden aangekocht door de Braziliaanse springruiter Thiago Ribas da Costa. Verder vertrokken er veulens naar Duitsland, Finland, Engeland en Italië. Stal van der Vleuten legde de hand op het merrieveulen Chanelly Z (H&M Chilli Willi x Voltaire), gefokt door Marcel Oomen.

Resultaten

Bron: Persbericht 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook