Ciramee breekt record met 90 punten - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Ciramee breekt record met 90 punten

Ciramee (Quaprice Z x Natal) vestigde op een historische examendag van de EPTM in Deurne met 90 punten een nieuw record. De vijfjarige merrie van Leo de Bruijn heeft eerst twee veulens gehad en nam nu deel aan het tweeweekse onderzoek. Henk Dirksen beoordeelde samen met Sjef van Rijswijk de merries bij het springen.

Dirksen sprak enthousiast over de merrie die is gefokt uit een halfzus van de Grand Prix-hengst Orame: “Een merrie met ongelofelijk veel overzicht, extreem goede reflexen en een hele fijne en gedragen galoppade”. Niet veel later werd de merrie met 85 punten voor exterieur ook ster verklaard.

Er waren meer paarden die met zeer goede punten naar huis gingen. De driejarige Elvinia MB (Indoctro uit de volle zus van de Grand Prix-merrie Havinia) werd beoordeeld met 82,5 punten. De merrie werd geprezen om haar fijne galop, rijdbaarheid, instelling en aanleg. Op deze onderdelen scoorde ze een 8.5. Elvinia werd aansluitend keur. Acht springmerries slaagden in Deurne.

Bij de dressuurmerries slaagde Evita-Utopia (v. Wynton) met de topscore van 87 punten. De halfzus van de KWPN-hengst Olivi, met een stokmaat van 1,61 m niet de grootste, kreeg voor haar draf, galop en aanleg een 9 en werd eveneens ster verklaard.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook