Ga naar hoofdinhoud

Cizandro-dochter Ilina kampioen regio Zuid

Ilina (v. Cizandro) met Robbie en Chantal van Dijk - Foto: Rick Helmink
Op de Centrale keuring van de KWPN Regio Tuigpaard Zuid, verschenen elf tuigpaarden in de piste (waarvan vier veulens) en daarvan gaan er vier door naar de Nationale Tuigpaardendag. Wie in De Mortel was, is met één merrie op het netvlies naar huis gereden en wel de vierjarige keurmerrie Ilina (Cizandro x Manno) van Wim van Schadewijk uit Ravenstein.

De grote lang gelijnde keurmerrie sprong er aan de hand extra voor. Ze verraadt in haar model haar overgrootvaders Renovo en Cambridge Cole. Ze zet de hals er op en laat zien waar een tuigpaard voor geboren is. Na haar optreden aan de hand bezette ze ook eerste plaats in tuig met Robbie van Dijk.

Jury royaal met twee uitnodigingen

Bij de driejarigen was de jury royaal met twee uitnodigingen voor de nationale tuigpaardendag. Zonder pardon eiste de eerste plaats op Jelinda Elarda (Eebert x Manno) van P.A.M. van der Velden uit Vorstenbosch. Misschien even een wat klassieke merrie, maar met haar looplust en kracht en ruimte in de beweging kon geen enkele andere merrie bij haar in de buurt komen.

Op basis van verwachtingen – daar het in de ring niet te zien was – kreeg ook de halfbloed Jirzela – C (Plain’s Liberator x Manno) van Hans Castelijns uit Hapert een uitnodiging . Wat bekaaid kwam Juwalda (Cizandro x Manno) van F. Raaijmakers uit Nistelrode er met een vierde plaats af. De jury rekende haar een wat neerwaartse romprichting zwaar aan.

Mirakel veulenkampioen

Veulenkampioen werd Mirakel (Eebert x Waldemar) van de familie Hermanussen te Beers. Op stand is er nog wel wat op te schrijven, maar in beweging gaat de hals er op, de schoft omhoog en spant hij het middenstuk aan. Mirakel is een volle broer van de beste driejarige tuigpaardmerrie van Utrecht, Jasmijn, van P. de Groot uit Leerdam. Mirakel gaat evenals zijn zus naar de Nationale keuring.

Broers Van Dijk winnen aangespannen rubrieken

Robbie van Dijk won met Atleet (Patijn) de ereklasse, met Ilina de competitie en zijn broer Cor van Dijk won met Helandro (Cizandro) de limiet en bewees nog even met Elegant (Waldemar) waarom de combinatie in Vlijmen kampioen fokmerrie van Zuid was geworden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook