Ga naar hoofdinhoud

CK België: Complete De Niro-dochter Jadorijke kampioen

Doris van Vuuren met haar Jadorijke (v. De Niro)
De complete en jeugdige De Niro-dochter Jadorijke (mv. Krack C x Kaisterstern) is op de laatste Centrale Keuring van dit seizoen, die van de KWPN-regio België in Turnhout, gehuldigd als kampioen. Aan Jadorijke is overigens weinig Belgisch te ontdekken: ze werd geboren bij W. Pansier uit Bergharen en op de keuring voorgesteld door Doris van Vuuren uit Mariahout. 

Jadorijke, die eerder op de stamboekkeuring met 80/85 werd beoordeeld, ontving een uitnodiging voor de NMK. “Jadorijke was de meest complete merrie van dit stel. Ze is lang gelijnd, jeugdig, kan goed stappen en draaft met veel souplesse”, aldus de jury. Achter haar werden Just in Time (Charmeur x Moreno), Jessica van ’t Kattenbos (Charmeur x Samber) en Jilzz Boa T (Desperado x Florencio I) geplaatst.

Guardian S-zoon veulenkampioen

Bij de veulens werd de Guardian S-zoon Mayville V (mv. Valdez x Havidoff) bovenaan gezet. Opnieuw geen Belgische kampioen: dit hengstveulen werd gefokt door D. Verkade uit Lage Mierde en staat mede op naam van Guardian S’ eigenaar Peter van de Sande. In de kampioensring nam Mayville V het op tegen het beste merrieveulen Moving Bella (Fürst Jazz x Charmeur) van A.M. van de Guchte uit Vlake en P.H.M. Koole uit Vlake.

Veulenkampioen Mayville (v. Guardian S)

Oudere merries: Pavotopper Hupadoeska vooraan

Hupadoeska PB deelde amper een half uur eerder de eerste plaats in de selectie voor de halve finale van de Pavo Cup voor vijfjarigen, vervolgens domineerde ze met flair de rubriek vier- tot en met zevenjarige stermerries op de Centrale Keuring in België. Augusta Lantsheer en Toine Hoefs beoordeelden deze rubriek. De toelichting van de paarden werd verzorgd door het derde jurylid, Ine van Deurzen. “De nummer één is een hele charmante en correcte gebouwde merrie, ook voorzien van een hard fundament. Bewegen kan ze bovengemiddeld, dat heeft iedereen zojuist in de baan kunnen zien, maar natuurlijk ook al eerder tijdens haar optreden in de selectie voor de Pavo Cup.”

Hupadoeska PB is een dochter van Dancer uit stermerrie U-Padoeska (v.Jazz). De vosmerrie is gefokt bij de familie Bijvelds in Erp. Ze staat geregistreerd bij S.C. Textor en J.G.J. Frencken in Broekhuizenvorst. Als tweede mocht opstellen Donna (De Niro x Rubinstein I). De royaal ontwikkelde zwarte en fijn dravende merrie is gefokt bij Alfons Kramer in Damme en geregistreerd bij G. Aerts in Beerse-Vlimmeren. In totaal werden zes merries in deze rubriek in graad verhoogd naar voorlopig keur dan wel keur of elite.

Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook